ברוש על המצב ברצועת עזה: השאירו את המעברים פתוחים

נשיא התאחדות התעשיינים טוען כי הטלת חרם כלכלי על רצועת עזה תביא לאסון הומניטרי ולהחרפת המצב הביטחוני - שיהיה הרסני למשק. מציע להעביר הפעילות הכלכלית למעבר כרם שלום


00:00 ,21.06.2007 מאת: מערכת פורט2פורט

נשיא התאחדות התעשיינים טוען כי הטלת חרם כלכלי על רצועת עזה תביא לאסון הומניטרי ולהחרפת המצב הביטחוני - שיהיה הרסני למשק. מציע להעביר הפעילות הכלכלית למעבר כרם שלום
 
גם בימים אלה ממשיכה התאחדות התעשיינים לקיים דיאלוג וקשר רציף עם הארגונים הכלכליים בסקטור הפרטי בעזה וביו"ש. כך מסר שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר לשכת התאום.
 
לדבריו, המטרה הינה להמשיך בקשרים הכלכליים ובסחר, ללא כל קשר לגורמים השולטים בעזה.
 
ברוש טוען, כי הטלת חרם כלכלי על רצועת עזה לא תפגע כמעט בתעשייה הישראלית, אך מצד שני תביא לאסון הומניטרי, להגברת "הלהבות" ולהחרפת המצב הביטחוני - מצב שיהיה הרסני למשק הישראלי.
 
ברוש מציין, כי מכירות התעשייה לרצועת עזה מהוות פחות מ-0.2% (כ-120 מליון דולר בשנה, בעיקר בתחומי הטקסטיל, המתכת, הריהוט, המזון והמלט) מסך כל המחזור השנתי של מכירות התעשייה הישראלית.
 
נשיא התאחדות התעשיינים ממליץ לממשלת ישראל לא לפגוע בסחר בינינו לבין הפלסטינים ברצועת עזה. לדעתו, על יחסי הכלכלה בינינו לבין הפלסטינים בעזה להמשיך ולהתבסס בשלב זה על הסכמי פריז, דהיינו מעטפת מכס אחת ולהשאיר בינתיים את המעברים (קרני וארז) פתוחים תוך הידוק הפיקוח הביטחוני. כמו כן מציע ברוש ולהעביר בהדרגה את עיקר הפעילות הכלכלית למעבר כרם שלום, כך שמצרים תוכל לפקח על הסחורות המגיעות דרך היבשה לפלסטינים ברצועת עזה.
 
ברוש קורא לממשלה לעודד את הגברת הפעילות הכלכלית בין עזה למצרים באופן שיצמצם את התלות של רצועת עזה בתשתיות ישראליות דוגמת נמל אשדוד.
 
נשיא התאחדות התעשיינים מבקש מהממשלה לחזק את הקשרים הכלכליים מול האוכלוסייה הפלסטינית ביהודה ושומרון ולהסיר חסמי סחר דוגמת עיכובים במעברים לגדה, זאת כדי לאפשר סחר רציף בין הצדדים, תוך שיפורו.
 
יצוין כי הסחר בין ישראל לרשות הפלסטינית הסתכם בשנת 2006 בכ-2.95 מיליארד דולר (יצוא יבוא), מתוכם כ-25% (737 מיליון דולר) הסחר עם רצועת עזה. סך המכירות לרשות הפלסטינית עמד אשתקד על כ-2.4 מיליארד דולר (כולל דלקים, גז ושירותים) מתוך זה כ-600 מיליון דולר מכירות לרצועת עזה; סך היבוא מהרשות הפלסטינית הסתכם אשתקד בכ-550 מיליון דולר (מתוכם 137 מיליון דולר יבוא מרצועת עזה).
 
יצוין, כי מכירות התעשייה הישראלית לרשות הפלסטינית עמד בשנת 2006 על כ-600 מיליון דולר מתוך זה 480 מיליון דולר מכירות ליו"ש וכ-120 מיליון דולר מכירות לרצועת עזה.