בשנה האחרונה חלה ירידה ריאלית של 1.9% בהוצאות על מזון

סקר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים קבע כי בשנה האחרונה חלה ירידה ריאלית של 1.9% בהוצאות על מזון; משק בית בישראל מוציא כיום על קניית מזון 1,808 שקל בממוצע לחודש; הרשתות והצרכניות הרוסיות הכפילו בשנה האחרונה את כוח הקניה המופנה אליהן.


00:00 ,19.04.2004 מאת: מערכת פורט2פורט
סקר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים קבע כי בשנה האחרונה חלה ירידה ריאלית של 1.9% בהוצאות על מזון; משק בית בישראל מוציא כיום על קניית מזון 1,808 שקל בממוצע לחודש; הרשתות והצרכניות הרוסיות הכפילו בשנה האחרונה את כוח הקניה המופנה אליהן.

ב-12 החודשים האחרונים חלה ירידה ריאלית של 1.9% בהוצאות משפחה על מזון. משק בית בישראל מוציא על מזון 1,808 שקל בממוצע בחודש. כך מסר אברהם קרינגל, יו"ר ועדת השיווק של איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים בהסתמכו על סקר שערך לאחרונה איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים בנושא התפלגות ההוצאה על מזון לפי נקודות מכירה.

הסקר נערך לאחרונה טלפונית בקרב כ-600 מרואיינים, המהווים מדגם ארצי של האוכלוסיה היהודית הבוגרת בישראל, הנוהגת לערוך קניות עבור משק הבית.

קרינגל מציין, כי מהסקר עולה, כי ההוצאה הממוצעת על מזון לנפש הינה 464 שקל. כצפוי ההוצאה עולה ככל שמספר הנפשות גדול יותר וככל שהכנסת משק הבית גדלה. משפחה דתית חרדית מוציאה על מזון כ-1,997 ש"ח בממוצע לחודש - גבוה בכ-19% מההוצאה של משפחה חילונית (1,681 שקל).

עוד מתברר מהסקר של איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים, שנערך באמצעות מכון גיאוקרטוגרפיה, כי 49% מכח הקניה של מזון מופנה לסניפי הרשתות הגדולות המאורגנות - ירידה של 3% לעומת אשתקד.

בנוסף, מתברר מהסקר של איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים כי הסופרים והצרכניות החרדיות משכו 7.5% מכח הקניה, בהשוואה ל-5.5% אשתקד; הסופרים המקומיים הגדולים משכו 8.1% מכח הקניה, בהשוואה ל-8.5% אשתקד, הסופרים והצרכניות הרוסיות משכו 6.7% מכח הקניה, בהשוואה ל-3.5% אשתקד; המכולות והמינימרקטים מושכים 15%, לעומת 13.7% אשתקד; השווקים הפתוחים משכו 9.1%, לעומת 10.2% אשתקד; חנויות המפעל מושכות 0.8% בדומה לאשתקד; ל"מקום אחר" הופנה 4.1% מכח הקניה, בהשוואה ל-6.3% אשתקד.

קרינגל מציין, כי מסתמנת יציבות בנטיה של משקי הבית לפזר את קניות המזון. בשנתיים האחרונות, מאז ינואר 2002 עורכים משקי הבית את קניותיהם ב-3.1 - 3.2 נקודות מכירה בממוצע.

עוד מתברר מסקר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים, כי ככל שרמת ההכנסה גבוהה יותר, כך עולה שיעור המרכזים את קניותיהם בסופרים הענקיים. 31% מכלל האוכלוסיה מרכזת את קניותיה בסופרים הענקיים, לעומת 42% בעלי ההכנסה הגבוהה.

שיעור המרכזים את קניותיהם בשווקים הפתוחים ובמכולות / מינימרקטים גבוה יותר בקרב בעלי הכנסה הנמוכה מאוד - 15% ממשקי הבית מרכזים קניותיהם במקומות אלו לעומת 25% מבעלי ההכנסה הנמוכה מאוד.