בשנת 2003 ירדו מכירות תעשיית המזון בכ- 2.5% ריאלית והסתכמו ב- 39.4 מיליארד שקל

יצוא המזון גדל בכ-18% - שיעור שיא מזה 13 שנה והסתכם ב-506 מיליוני דולרים; גזי קפלן קורא לשר האוצר ולשר התמ"ת להפעיל מסלול תעסוקתי באזורי פיתוח, המיועד למפעלי מזון שאינם מייצאים אך מייצרים מקומות עבודה


00:00 ,08.02.2004 מאת: מערכת פורט2פורט
יצוא המזון גדל בכ-18% - שיעור שיא מזה 13 שנה והסתכם ב-506 מיליוני דולרים; גזי קפלן קורא לשר האוצר ולשר התמ"ת להפעיל מסלול תעסוקתי באזורי פיתוח, המיועד למפעלי מזון שאינם מייצאים אך מייצרים מקומות עבודה.

בשנת 2003 ירדו מכירות תעשיית המזון, משקאות וטבק בכ-2.5% ריאלית לעומת השנה שקדמה לה והסתכמו ב- 39.4 מיליארד שקל. כך מסר גזי קפלן, יו"ר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים בהסתמכו על סכום נתוני שנת 2003.

קפלן ציין, כי בשנת 2003 גדל יצוא ענף המזון המעובד בכ-18% - שיעור שיא מזה 13 שנה, והסתכם ב- 506 מיליוני דולרים.

הוא הוסיף כי משנת 1995 סבל ענף המזון מירידות מתמשכות ביצוא. מדובר בירידה מצטברת של כ- 30% במונחים דולריים. יצוין, כי היצוא לאיחוד האירופי מהווה כ- 51% מיצוא ענף המזון, והיצוא לארה"ב מהווה כ- 13.5%.

עוד מתברר מסיכום הנתונים, של איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים, כי יבוא המזון,ה משקאות והטבק ירד בשנת 2003 ב-1.5% דולרית לעומת השנה שקדמה לה והסתכם בכ-840 מיליוני דולרים. יצוין כי היבוא מהאיחוד האירופי מהווה כ-52% מסך יבוא המזון והיבוא המזון והיבוא מארה"ב מהווה כ-27%.

קפלן מציין כי בשנת 2003 פוטרו בענף כ- 500 עובדים, מהווה ירידה של 1% בלבד ממספר המועסקים בענף. יצוין כי בענף המזון מועסקים 51,700 איש. קפלן הדגיש , כי קצב הירידה במספר המועסקים התמתן במהלך השנה.

יצוין, כי ההוצאה לצריכה פרטית לנפש על מזון ומשקאות ירדה בשנת 2003 בכ- 0.8% לעומת שנת 2002.

יו"ר אגוד המזון בהתאחדות התעשיינים, קורא לשר האוצר, בנימין נתניהו ולשר התמ"ת, אהוד אולמרט להפעיל מסלול תעסוקתי באזורי פיתוח, המיועד למפעלי מזון שאינם מייצאים אך מייצרים מקומות עבודה.