הגידול של כ-12% ביצוא הטקסטיל וההלבשה, לא השפיע על מצבו הקשה של הענף

בארבעת החודשים הראשונים של השנה חל גידול של כ- 12% ביצוא הטקסטיל וההלבשה לעומת התקופה המקבילה אשתקד והוא הסתכם בכ-337 מליון דולר. כך מסר צביקה ליברמן, מנהל איגוד הטקסטיל והאופנה בהתאחדות התעשיינים


00:00 ,15.07.2003 מאת: מערכת פורט2פורט
בארבעת החודשים הראשונים של השנה חל גידול של כ- 12% ביצוא הטקסטיל וההלבשה לעומת התקופה המקבילה אשתקד והוא הסתכם בכ-337 מליון דולר. כך מסר צביקה ליברמן, מנהל איגוד הטקסטיל והאופנה בהתאחדות התעשיינים.

הוא ציין, כי הגידול ביצוא לא השפיע על מצבו הקשה של הענף וכי בשליש הראשון של השנה פוטרו כ-800 עובדים מתעשיית הטקסטיל וההלבשה, לעומת המצב שהיה בסוף 2002.

ליברמן התריע כי עשרות עובדי טקסטיל נוספים בעיקר בפריפריה עלולים להיות מפוטרים בקרוב בשל ירידה בהזמנות משרד הבטחון מיצרני הטקסטיל הצבאי. הוא הסביר כי הקיצוץ בתקציב הביטחון פוגע קשות ברכש מתעשיית הטקסטיל הצבאי. מתחילת השנה, ישנה ירידה דרסטית של עשרות אחוזים הן בהזמנות משהב"ט בתחום הטקסטיל הכבד, (אוהלים, תרמילים, אפודים, חגורים, אחסנה יבשה וכד') והן בתחום הטקסטיל הקל, (מדים, בגדי עבודה, הלבשה תחתונה, גרביים ועוד).

ליברמן ציין, כי ביבוא הטקסטיל חלה בארבעת החודשים הראשונים של השנה ירידה קלה של 2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והוא הסתכם בכ-399 מליוני דולרים. כן למשל: ביבוא השטיחים חלה ירידה של כ-24% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והוא הסתכם בכ-7 מליוני דולר; ביבוא פרטי לבוש סרוגים חלה ירידה של 13% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והוא הסתכם בכ-57 מליוני דולרים; ביבוא פרטי לבוש ארוגים חלה בשליש הראשון של 2003 ירידה של כ-5% והוא הסתכם ב-112 מליוני דולרים.

מניתוח מצב הענף, אומר ליברמן, מתברר כי מכירות הטקסטיל והאופנה בשוק המקומי ירדו ביותר מ-10% בשליש הראשון של השנה לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכמו בכ-1.7 מיליארד ש"ח.

יצרני הטקסטיל וההלבשה קוראים לשר התמ"ת, אהוד אולמרט לזרז את נושא עידוד ענף הטקסטיל באמצעות תמיכה ממשלתית של יותר מ-1,000 ש"ח לחודש לעובד חדש, למשך שנתיים לפחות. כאשר יתרת הסכום עד לגובה של שכר המינימום, תשולם ע"י המעביד.