הממשלה אישרה את תיקון תקנות חובת המכרזים שהגישו שרי התמ"ס והאוצר

הממשלה אישרה אתמול (יום א') את הצעת המחליטים שהגישו שר התעשייה והמסחר, דני נווה, ושר האוצר, סילבן שלום, המדברת על תיקון תקנות חובת המכרזים (העדפת תוצרת הארץ וחובת שיתוף פעולה עסקי), התשמ"ה – 1995, באופן שחובת העדפת תוצרת הארץ תחול גם על התקשרות הנעשית בהל


00:00 ,24.02.2003 מאת: מערכת פורט2פורט
משמעות ההחלטה: חובת העדפת תוצרת הארץ גם בהתקשרות הנעשית בהליך בשיטת B.O.T ו- P.F.I

הממשלה אישרה אתמול (יום א') את הצעת המחליטים שהגישו שר התעשייה והמסחר, דני נווה, ושר האוצר, סילבן שלום, המדברת על תיקון תקנות חובת המכרזים (העדפת תוצרת הארץ וחובת שיתוף פעולה עסקי), התשמ"ה – 1995, באופן שחובת העדפת תוצרת הארץ תחול גם על התקשרות הנעשית בהליך תחרותי המבוצע בפטור ממכרז.

שר התמ"ס, דני נווה, אומר כי בתקופה קשה זו בו שרוי המשק הישראלי יש לעשות מאמץ להגדיל את היקפי העבודה המופנים לחברות ישראליות. חשיבות החלטת הממשלה אומר השר נוה, היא ביצירת מנוף לעידוד מקומות עבודה חדשים ולמעורבות מסיבית של חברות ישראליות בפיתוח המשק הישראלי.

יצוין כי בארץ צפויים להתבצע בשנים הקרובות מספר פרוייקטים גדולים אשר שווים הכולל מוערך בכ- 1.5 מיליארד דולר, ואשר מבוצעים בפטור ממכרז. החלת העדפת תוצרת הארץ (אשר קיימת היום רק כאשר קיים הליך של מכרז), אומרים השרים, תסייע להגדיל את חלקם של עוסקים ישראליים במכרזים, ותסייע בהוספת מקומות עבודה.

ממשרד התמ"ס נמסר כי עם החלת החוק המחייב גם עסקאות בשיטת B.O.T כדוגמת מערך ההסעה ההמונית בת"א, תחנות חשמל פרטיות, מתקני התפלה ועוד, עשוי לעלות רכש הגומלין בעשרות אחוזים. יצוין כי פרוייקט הרכבת בת"א עשוי ליצור עבודה לתעשייה הישראלית בהיקף של כ- 140 מיליון דולר, שמשמעותו – כ- 3,000 מקומות עבודה.

רקע
עסקאות בשיטת B.O.T הינן עסקאות לבחירת זכיין לביצוע פרוייקט ומימונו, הפעלתו במשך תקופת זמן קצובה והחזרתו למדינה בתום התקופה האמורה.

במכרזים מסוג זה משתתפות בדרך כלל קבוצות יזמים המורכבות מחברות ישראליות ומחברות זרות, כאשר האחרונות יספקו בעיקר את הידע הטכנולוגי ואת הציוד להקמה ולתפעול הפרוייקט.

ישנה חשיבות רבה להכללת דרישה לשיתוף תעשיות ישראליות בפרוייקטים אלו שתביא בעקבותיה בעיקר יצירת מקומות עבודה נוספים והרחבת התעסוקה, צבירת ניסיון על ידי התעשייה המקומית, העברת טכנולוגיות וידע הנדסי ארצה, פיתוח הון אנושי וחסכון במטבע זר.