הפרי החדש "תפוז הקופים" יוצג בתערוכת החקלאות השנתית "אגרו-משוב 2004"

תפוז הקופים – פרי חדש בישראל - יוצג בתערוכת החקלאות השנתית "אגרו-משוב" שתערך בחודש מרץ במרכז הירידים בתל אביב. מנכ"ל התערוכה, חיים אלוש, מסר שתפוז הקופים הגיע לישראל ממדבר קלהארי בבוצואנה שבדרום יבשת אפריקה.


00:00 ,23.02.2004 מאת: מערכת פורט2פורט
תפוז הקופים – פרי חדש בישראל - יוצג בתערוכת החקלאות השנתית "אגרו-משוב" שתערך בחודש מרץ במרכז הירידים בתל אביב. מנכ"ל התערוכה, חיים אלוש, מסר שתפוז הקופים הגיע לישראל ממדבר קלהארי בבוצואנה שבדרום יבשת אפריקה. הבושמנים, המתגוררים במדבר, קוראים לפרי "מוחו-רוחו-רנה".

תפוז הקופים הותאם לגידול בישראל וגדל במטעים בנגב ובבקעת הירדן. קליפתו של תפוז הקופים עבה וכדי לפצח אותו יש להכות עליו עם מכשיר או עם קצה השולחן. טעמו של תפוז הקופים הוא שילוב בין תפוז, בננה ומשמש עם ריח של ציפורן.

פרי חדש נוסף שיוצג בתערוכת "אגרו-משוב" הוא המורולה. מקורו גם כן מדרום יבשת אפריקה. טעמו חמוץ – מתוק והוא מצטיין בארומה ובריחו המיוחד. בשרו של הפרי לבן חלבי וקליפתו עבה. היקף הגידול של המורולה בישראל הוא עדיין קטן: 15 טון בשנה. אולם בשנה האחרונה ניטעו מטעים צעירים של מורולה ובתוך מספר שנים יגיע היבול למאות טונות בשנה.

בתערוכת "אגרו-משוב" יוצג גם פרי "ביצי דרקון" (בתמונה) – הכלאה בין שני סוגי קקטוסים הגדלים בקולומביה ובפנמה. טעמו של הפרי מזכיר רימון. הוא גדל במטעים בקיבוץ ראש הנקרה ומבשיל בחודשים נובמבר עד מרץ.

שלושת הפירות הובאו לארץ ואוקלמו במטעי המחקר על ידי פרופ' יוסי מזרחי, מנהל המכון לחקלאות ולביולוגיה שימושית באוניברסיטת בן גוריון בנגב.

תערוכת החקלאות השנתית "אגרו-משוב 2004" תתקיים ב- 11 במרץ במרכז הירידים בתל אביב.