התמ"ת יפעיל קרן בהיקף של 150 מיליון ₪ להבראת מפעלים עתירי עבודה

מנכ"ל התמ"ת רענן דינור: "החלטנו לקדם את הקמת הקרן בעקבות ההישגים המוגבלים של הקרן למפעלים במצוקה". מנכ"ל משרד התמ"ת רענן דינור החליט לקדם את הקמת הקרן להבראת מפעלים עתירי עבודה תוך שילוב משקיעים בעלי ערך מוסף בתוכנית ההבראה,


00:00 ,11.02.2004 מאת: מערכת פורט2פורט
מנכ"ל התמ"ת רענן דינור: "החלטנו לקדם את הקמת הקרן בעקבות ההישגים המוגבלים של הקרן למפעלים במצוקה"

מנכ"ל משרד התמ"ת רענן דינור החליט לקדם את הקמת הקרן להבראת מפעלים עתירי עבודה תוך שילוב משקיעים בעלי ערך מוסף בתוכנית ההבראה, בעקבות ההישגים המוגבלים של הקרן למפעלים במצוקה שפעלה במסגרת המשרד בשנתיים האחרונות. מתוך 8 מפעלים שקיבלו אשראי במסגרת הקרן למפעלים במצוקה בהיקף של 50 מלש"ח, 4 נכנסו להקפאת הליכים או לפירוק בתוך כשנה מקבלת ההלוואה, וזאת בשל תביעות נושים.

רענן דינור אומר כי נתונים אלו חייבו בחינה נוספת של כל תפיסת הקרן וגיבוש תפיסה חדשה ואפקטיבית יותר.

על פי התפיסה המתגבשת, מציין מנכ"ל התמ"ת, כי מימון לבדו אינו תשובה מספקת להצלת מפעל שהגיע לסף קריסה. לרוב דרושים שינויים מהותיים בכל התנהלות המפעל כתנאי להצלחת תוכנית הבראה. הדרך המובהקת להצלת מפעל במצב זה היא כניסת משקיע חדש המביא איתו ערך מוסף, דוגמת: פתיחת אפיקי שיווק חדשים, יתרון באספקת חומרי גלם טכנולוגיה מתקדמת, יכולת פיננסית וכו' . משקיע כזה, בתוספת מימון, יכול לחולל את השינויים החיוניים לשרידותו של המפעל לאורך זמן.

רק במקרים בודדים, מסביר דינור, יכולות השינוי מצויות במפעל עצמו, אך אז עליו לגייס את נושיו הגדולים כשותפים לתוכנית ההבראה.

מנכ"ל משרד התמ"ת, רענן דינור, מציין כי המודל המתגבש לקרן החדשה ישים דגש רב על כניסתו של משקיע חדש בעל ערך מוסף כחלק אינטגרלי מתוכנית ההבראה, ובמקרים אלו ינתן סיוע הקרן החדשה אם המפעל ביצע מהלכי הבראה משמעותיים הזוכים לתמיכת נושיו ולחשיפה מימונית נוספת שלהם.

על פי המודל המתגבש, במתכונת זו יבקש התמ"ת הרחבת אוכלוסיית המפעלים גם לאשכולות במרכז הארץ שבהם מוקדי אבטלה גבוהים.