חברת הפקטורינג פנינסולה תאפשר לעסקים בצפון לקבל מימון בגובה של עד 5 מיליון ₪

החלטתה של החברה באה בעקבות דו"ח ועדת יתום לאיתור בעיות שנוצרו לעסקים בעקבות המלחמה. מנכ"ל פנינסולה: העסקים הקטנים והבינוניים ספגו את המכה הקשה ביותר וללא מקורות מימון מיידיים הם עלולים לקרוס


00:00 ,29.08.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

החלטתה של החברה באה בעקבות דו"ח ועדת יתום לאיתור בעיות שנוצרו לעסקים בעקבות המלחמה. מנכ"ל פנינסולה: העסקים הקטנים והבינוניים ספגו את המכה הקשה ביותר וללא מקורות מימון מיידיים הם עלולים לקרוס
 
חברת הפקטורינג פנינסולה פיננסים הודיעה כי תאפשר לעסקים בצפון מימון בגובה של עד 5 מיליון ₪, בכדי להתמודד עם נזקי המלחמה. החלטתה של החברה באה בעקבות  דו"ח ועדת יתום שמונתה ע"י משרד התמ"ת לאיתור בעיות שנוצרו לעסקים בעקבות המלחמה.
 
מהדו"ח, שהוגש השבוע  לסגן ראש הממשלה ושר התמ"ת אלי ישי, עולה כי הבעיה המרכזית עמה נאלצים להתמודד בעלי העסקים בצפון נוגעת לתזרים המזומנים  שכן עסקים רבים אינם מצליחים לקבל מימון ולעמוד בהתחייבויות לספקים, דבר הגורם לקשיים בקבלת חומרי גלם ובהמשך העבודה. למעשה, הדו"ח קובע כי כ-25% מהעסקים נמצאים בסכנת סגירה. גם בדו"ח הביניים שהוגש כבר לפני כשבועיים טען אהוד יתום כי ההלוואות אותן העמידה המדינה אינן נלקחות בחשבון ע"י בעלי העסקים.
 
לאור זאת הודיעה חברת הפקטורינג פנינסולה פיננסים כי תאפשר לבעלי עסקים בצפון לקבל מימון בגובה של 500 אלף ש"ח ועד 5 מיליון ש"ח למימון הפער בין התחייבויותיהם הכספיות ובין תזרים המזומנים והכספים המתקבלים מלקוחותיהם.
 
הפקטורינג הינו אחת משיטות המימון החוץ בנקאיות הפופולריות ביותר בעולם. חברת הפקטורינג רוכשת את האשראי אותו מעניק העסק ללקוחותיו, ומשלמת לו מיידית תמורתו. בכך נמנע מהעסק הצורך להעניק אשראי ארוך טווח ללקוחותיו ולספוג בינתיים את עלות האשראי ועלויות הייצור.
 
בסה"כ תעמיד פנינסולה לצורך התוכנית החדשה אשראי כולל של עשרות מיליוני שקלים, בעמלה הנמוכה בכ-20% מעמלת הפקטורינג המקובלת. היתרון הגדול שבשיטת מימון זו עבור בעלי העסקים, ובעלי העסקים בצפון בפרט, היא שהיא בודקת את יציבותם הכלכלית של הלקוחות ולא של העסק עצמו. כך, גם עסק שניקלע לקשיי תזרים יכול לקבל מימון, דבר שאינו מתאפשר במרבית שיטות המימון האחרות.
 
עו"ד מיכה אבני, מנכ"ל פנינסולה פיננסים, טוען כי הבעיה המרכזית של העסקים היא אכן בעיית התזרים והקושי שבמימון הפעילות השוטפת שתאפר להם חזרה לשגרה. "בעוד שעבורנו המלחמה נגמרה, עבור בעלי העסקים הקטנים והבינוניים, שספגו את המכה הכלכלית הקשה ביותר, היא רק מתחילה". אומר אבני. "במשך כחודש הושבתו העסקים ועל מנת לחדש פעילותם ולקבל הזמנות חדשות הם זקוקים למימון רב עבור חומרי גלם ועבור המשך תשלום משכורות, עד אשר יתחילו לקבל כספים מלקוחותיהם" לדבריו, בעוד הדיונים על היקף הפיצוי נמשכים, ללא מציאת מקורות מימון מיידיים, עסקים רבים בצפון עלולים לקרוס.