לין בכנס המחאה: קורא לרה"מ, שר האוצר ולעיני – עצרו את מצעד האיוולת

נשיא איגוד לשכות המסחר ציין כי זהו מאבק על עתיד המגזר העסקי החופשי בישראל. גד שפר, יו"ר לשכת המסחר והתעשייה חיפה והצפון: אנחנו לא נגד העובדים אלא נגד הריסת עסקים עצמאיים


00:00 ,03.06.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

נשיא איגוד לשכות המסחר ציין כי זהו מאבק על עתיד המגזר העסקי החופשי בישראל. גד שפר, יו"ר לשכת המסחר והתעשייה חיפה והצפון: אנחנו לא נגד העובדים אלא נגד הריסת עסקים עצמאיים
 
"יש דחף בלתי מובן ורפיסות שרוצה להפוך את המגזר העסקי לעבריינים" כך פתח היום אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר את כנס החירום של המגזר העסקי החופשי. בדברים שנשא בפני מאות מנכ"לים ובעלי עסקים בכנס בת"א טען לין כי ראש הממשלה ושר האוצר הוטעו ותוך ניצול ההכרח לצאת לפגישה עם אובאמה הגניבו להם סדרת חוקי עבודה שתהרוס את המשק, תגדיל את האבטלה ותהפוך את אנשי העסקים בארץ לעבריינים פליליים.
 
כנס החירום נערך על רקע חבילת החקיקה עליה סיכם פורום השולחן העגול אמורה להיכלל כבחוק ההסדרים שיובא להצבעה בכנסת.  בכנס נטלו חלק מאות אנשי עסקים ומנכ"לים וביניהם: סולי סקאל-נשיא קבוצת סקאל, יוסי ויליגר-מנכ"ל וילי פוד, שלומי גבאי-מנכ"ל איקאה, אבי כץ-סגן יו"ר כפר השעשועים, ישראלה שטיר-נשיאת קבוצת שטיר, אבי דויטש-מנכ"ל אקסלנס גמל, שמואל פרנקל-יו"ר אפסילון, ראובן שליסל-מנכ"ל ליימן שליסל, אביהו בן-נון-לשעבר יו"ר UMI, אריה זייף, גיא גורצקי-מנכ"ל פארמה ישראל, עמי לפידות-יו"ר קבוצת לפידות, מנחם ריינשטיין-מנכ"ל ג'ונסון & ג'ונסון ציוד רפואי ואחרים.
 
"במקום לומר טעינו, נכשלנו בתפקידנו להגן על המגזר העסקי מנסים להגיד שזה לא מדויק" אמר לין. "המאבק היום הוא על עתיד המגזר העסקי החופשי בישראל. יש מספר ארגונים שכל קיומם מותנה בקשר שלהם עם ההסתדרות. המגזר העסקי מתחלק לשניים: אלו שתלויים נפשית ופסיכולוגית בהסתדרות, והמגזר החופשי שקיומו לא מותנה בהסתדרות. יש ארגונים להם הסכם עבודה קיבוצי עם ההסתדרות ומכספים אלו הם חיים. במגזר העסקי החופשי לא רוצים שההסתדרות תשתלט".
 
"כאשר משרד ממשלתי מפגר בתשלומים והעסק נקלע למצוקה כלכלית ולא מצליח לשלם שכר במועד - זו תהיה עבירה פלילית של בעל העסק" אמר לין. "את מי רוצים להכניס לבית סוהר, את אותו עסק שנאבק על קיומו?! היש דבר מטורף מזה?! במקום לבלום את המגמה המטורפת כדי שמעסיקים לא יחששו להפוך לעבריינים, עושים בדיוק להיפך. עצם ההעמדה לדין היא הדבר הנבזי והמשפיל, ויש כאלה המעיזים לומר שזה לא נורא....".
 
לין טען כי המטרה האמיתית של ההסתדרות בחקיקה החדשה היא להשיג את ייעודה האמיתי – גביית מס מכל עובד, תשלום כפייתי של 0.8% מהשכר. "ההסתדרות באה לעשות קופה על חשבון העובדים, קופה ממנה ייהנו מנגנון ההסתדרות וההנהלה שלה".
 
לין פנה בדברים לראש הממשלה: "היית שר אוצר טוב, אל תהרוס את מה שהשגת בתמיכה בחבילת חוקים שתהרוס את המשק הישראלי. אני בטוח שראש הממשלה ושר האוצר אינם מבינים את משמעות החוקים. גם עיני כנראה לא יודע מה המשמעות. אני קורא אפילו לחבר עופר עיני: עצרו את מצעד האיוולת". בסיום דבריו הודיע לין כי בכוונת איגוד לשכות המסחר, המייצג כ-280,000 עסקים ומיליון ומאתיים אלף מועסקים, לפנות לתעשיינים ולקבלנים הרוצים להיות חלק מהמגזר העסקי החופשי על מנת שיצטרפו לאיגוד ולמאבק.
 
גד שפר, יו"ר לשכת המסחר והתעשייה חיפה והצפון, ציין בדבריו בכנס כי "אנחנו לא נגד העובדים אלא נגד הריסת עסקים עצמאיים. אם יבדקו את השכר והתנאים אצלנו מול התעשיינים יראו שאצלנו מתייחסים לעובדים טוב יותר. אנחנו חורקים שיניים גם בתקופה הזאת על מנת להימנע מפיטורים אבל אנחנו נגד כניסת קומיסרים לעסק".
 
שפר הוסיף כי "אם הצעות החקיקה בתחום יחסי העבודה יתקבלו אז עסקים ייהרסו וזה יפגע בסופו של דבר בעובדים".
 
לדברי שפר, "לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים, שנוסדה במטרה לתאם ולמקד כוחות כדי לקדם את המגזר העסקי בישראל, הפכה בשנים האחרונות ללשכה למיקוד הכוחות של כלל הארגונים הכלכליים לטובת האינטרסים של חברי התאחדות התעשיינים בלבד".
 
"אם אין נציג אמת לכלל המגזר העסקי, אנחנו, העסקים המהווים שני-שליש מהמגזר הזה, צריכים לשלב ידיים ולהילחם בעצמנו את מלחמתנו" סיכם שפר.