נשיא איגוד לשכות המסחר דורש מרונית קן כי יש לעכב את המעבר לדיווח מקוון למע"מ עד ליצירת תשתית תחרותית של לפחות 4 חברות אשר יוסמכו לאשר חתימה אלקטרונית
"יש לעכב את כל המהלך של המעבר לדיווח מקוון למע"מ עד ליצירת תשתית תחרותית של לפחות 4 חברות אשר יוסמכו על-ידי רשות המסים לאשר חתימה אלקטרונית. זהו מצב בלתי נסבל אשר מצביע באופן ברור וישיר על כשל שוק בנושא זה". כך עולה מפנייה דחופה של עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, לרונית קן, הממונה על ההגבלים העסקיים.
לדבריו, "לא יתכן כי רשות המסים תשלים עם מצב לפיו רק חברה אחת מוסמכת לאשר חתימה אלקטרונית." כזכור, לין פנה בנושא למנהל רשות המסים, יהודה נסרדישי, לאחר שבאיגוד לשכות המסחר התקבלו פניות רבות מאנשי עסקים אשר התלוננו על כך.
החל מתאריך 1.1.2010 נכנסה לתוקף הרפורמה בשינוי שיטת הדיווח המע"מ. הרפורמה תבוצע בהדרגה, על-פי היקף וסוג פעילות, תחילה בקרב העוסקים הגדולים, שמחזור עסקיהם מעל 4 מיליון ₪ המנהלים מערכת חשבונאות כפולה, ותתרחב בהדרגה עד 2012 על כלל החייבים בדיווח לצורכי מע"מ.
לין ציין בפנייתו כי משרד האוצר אכן מוכן לאפשר ללא מכרז לכל חברה כשירה, שתהיה מוכנה לקחת על עצמה לאשר חתימה אלקטרונית, להתווסף לאלה המציעים את שירותם, אולם בפועל המצב הוא שעסקים המחויבים לעמוד בדרישות החוק נדרשים לקבל שירותים מגורם עסקי פרטי אחד.
אותה חברה יחידה - חברת קומסיין - יכולה להכתיב עלויות בתנאי התקשרות, ומבדיקת איגוד לשכות המסחר עולה כי התשלום הראשוני בעבור הנפקת כרטיס חכם המאפשר דיווח מקוון הוא בין 200 ל- 300 ₪. ראוי לציין כי המגזר העסקי כבר נדרש לעלויות לא מעטות לשם ביצוע המהלך, הנאמדות במאות אלפי שקלים.
לין הוסיף עוד כי "כפי שמשרד האוצר ורשות המסים אפשרו למגזר העסקי זמן היערכות של כחצי שנה מרגע אישור החוק, היה עליהם להיערך בהתאם גם במקרה הזה ולצאת למכרז."