לין: על חברות כ"א להיות מרכיב מרכזי בכל תוכנית לאומית לצמצום האבטלה

לדברי נשיא איגוד לשכות המסחר "מצב הלחימה בדרום לצד הצורך להיאבק באבטלה מחייבים היום שיתוף פעולה מלא עם חברות כוח האדם". כיום פועלות בישראל 220 חברות כוח אדם


00:00 ,07.01.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

לדברי נשיא איגוד לשכות המסחר "מצב הלחימה בדרום לצד הצורך להיאבק באבטלה מחייבים היום שיתוף פעולה מלא עם חברות כוח האדם". כיום פועלות בישראל 220 חברות כוח אדם
 
איגוד לשכות המסחר המייצג כיום את המגזר העסקי הגדול במשק מתח ביקורת על כך שבגיבוש תוכניות הממשלה למאבק באבטלה לא נמצא לנחוץ לשתף פעולה עם חברות כוח האדם בישראל. "הכוח המצרפי של 220 חברות כוח האדם הפועלות במשק חייב להיות מרכיב מרכזי בכל תוכנית לאומית לצמצום האבטלה, שכן הן מהוות את המערכת המשוכללת ביותר לתיווך בתחום העבודה".
 
כך כתב אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, במכתב שהעביר לח"כ אלי ישי, שר התמ"ת, ח"כ רוני בר און, שר האוצר, וח"כ יצחק הרצוג, שר הרווחה בעקבות גיבוש תוכניתם למאבק באבטלה.
 
איגוד לשכות המסחר מציע לנקוט מספר צעדים אופרטיביים על מנת להגביר את שיתוף הפעולה עם חברות כוח האדם. שיתוף כזה חיוני ביותר ויתרום הרבה מעבר למה שנעשה היום במציאת פתרון לעשרות אלפי עובדים במשק, בהם: כל הצעת עבודה שמגיעה ללשכת התעסוקה תועבר במקביל לכל חברות כוח האדם על מנת לאייש ולגייס עובדים רבים בזמן קצר יותר.
 
כמו כן, תיבנה תוכנית משותפת במימון משותף של משרד התמ"ת וחברות כ"א להעברת סדנאות בנושא הכוון תעסוקתי שחברות כוח אדם יעבירו למחפשי עבודה.
 
בנוסף, משרד התמ"ת ישתף את חברות כוח אדם בהכשרות  להסבת כ"א הפועלים באזורי עדיפות לאומית/מוכי אבטלה, בהתאם לשינויים המבניים במשק.
 
לדברי לין, "ההתעלמות מהתרומה שיש לחברות כוח אדם היא בעוכרי העובדים בישראל. יש להפסיק את מדיניות בת היענה של התעלמות מהתרומה המיוחדת שיש לחברות אלה בצמצום האבטלה. העובדה שחברות כוח אדם אינן ניזונות מתקציב המדינה אין משמעותה שתרומתן אינה מכרעת. כיום מאיישות 220 חברות כוח האדם בישראל כ- 18,000 משרות מדי חודש".