לקראת הפסח: מכירות רשתות השיווק צפויות לגדול בכ-22%

על פי סקירת איגוד לשכות המסחר בחמש השנים האחרונות הייתה עליה ממוצעת של כ-21% בסך כל המכירות ברשתות השיווק בתקופת הפסח


00:00 ,01.04.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

על פי סקירת איגוד לשכות המסחר בחמש השנים האחרונות הייתה עליה ממוצעת של כ-21% בסך כל המכירות ברשתות השיווק בתקופת הפסח
 
במהלך החודש בו יחול חג הפסח הקרוב צפוי גידול של כ-22% במכירות רשתות השיווק השונות, בהן מזון, הלבשה, מוצרי בני קיימא וכלי בית. כך עולה מסקירה שערך אגף כלכלה ומסים באיגוד לשכות המסחר בראשות ישראלה מני לקראת חג הפסח.
 
מהסקירה שבחנה את התנהגות מדדי המכירות של הרשתות בשנים 2003 – 2007, עולה כי בחמש השנים האחרונות הייתה עליה ממוצעת של כ-21% בסך כל המכירות ברשתות השיווק בתקופת הפסח, בהשוואה לחודש שקדם לחג, וירידה ממוצעת של כ-11% בחודש שלאחריו.
 
כלכלני האיגוד מסרו כי בשנת 2007 נרשמה עלייה ממוצעת של כ-30% במכירות המזון בחודש הפסח, לעומת ירידה של 16% בחודש שלאחר החג.
 
בנוסף, נרשם גידול של 32% במכירת מוצרי טקסטיל והלבשה לעומת ירידה של 17% בחודש שאחרי, עלייה של 39% במכירת מוצרי בני קיימא לעומת ירידה של 24% בחודש שאחרי פסח, ועלייה של כ-135% ברכישת כלי בית ומטבח לעומת ירידה של 48% לאחר פסח.
 
מהסקירה עולה עוד כי מגמה זו אפיינה את המשק הישראלי בחמש השנים האחרונות עם עלייה ממוצעת של כ-36% במכירות מוצרי בני קיימא ברשתות השיווק בתקופת הפסח בהשוואה לחודש שקדם לו, וירידה של כ-22% בחודש שלאחר תקופת החג. כאשר הגידול הבולט ביותר נרשם במכירות כלי הבית והמטבח, אשר עלו בשיעור חד של כ-117% בממוצע בתקופת חג הפסח, לעומת ירידה בהיקף של כ-53% בממוצע בחודש לאחר החג.