לראשונה בישראל: בדיקת שיעור חומצות שומן טרנס במזון

מעבדת בקטוכם בנס ציונה, המתמחה בבדיקות של מזון, איכות הסביבה ותוצרת חקלאית, החלה בביצוע בדיקות של שיעור חומצות שומן טרנס במזון. עד כה בוצעו בישראל בדיקות כלליות של שיעור השומן במזון, בלי אבחנה בין סוגי חומצות השומן. מי שהיה מעונין לבחון באופן ספציפי את כמ


00:00 ,21.04.2005 מאת: מערכת פורט2פורט

מעבדת בקטוכם בנס ציונה, המתמחה בבדיקות של מזון, איכות הסביבה ותוצרת חקלאית, החלה בביצוע בדיקות של שיעור חומצות שומן טרנס במזון. עד כה בוצעו בישראל בדיקות כלליות של שיעור השומן במזון, בלי אבחנה בין סוגי חומצות השומן. מי שהיה מעונין לבחון באופן ספציפי את כמות חומצות שומן טרנס, נדרש לשלוח את הדגימה למעבדות בחו"ל.
 
שושי אסא, מנהלת תחום בדיקות המזון במעבדת בקטוכם, מסרה שבתקופה האחרונה הופיעו פרסומים הקושרים בין חומצות שומן טרנס לבין הגברת הסיכון למחלות כלי הדם והלב, סיכון לדלקות, למחלות אסטמה ואלרגיה בילדים, לסרטן השד והמעי הגס ועוד. בשל כך, נוצר הצורך לערוך אבחנה בין סוגי השומן השונים בבדיקות המעבדה. מעבדת בקטוכם הצטיידה כעת בציוד מיוחד המאפשר לה לבצע את הבדיקות הדרושות במעבדה בנס ציונה.
 
חומצות שומן טרנס הן חומצות שומן בלתי רוויות שמקורן בתהליכי יצור ועיבוד של שומן מן הצומח, אשר עבר שינוי מולקולרי כדי לקבל  גוש שומני מוצק. הוא נמצא בעיקר במרגרינה ובמוצרים על בסיס מרגרינה כמו בורקסים, מלוואח, ג'חנון וסוגים נוספים של מזון מעובד ודברי מאפה. לאחרונה החליטה רשות התרופות והמזון בארצות הברית לחייב יצרני מזון לציין את תכולת כלל חומצות שומן הטרנס על האריזות כדי להגביר את מודעות הציבור.
 
בדיקת אחוז חומצות שומן טרנס במזון מצטרפת לשורה של בדיקות יחודיות נוספות המבוצעות על ידי מעבדת בקטוכם ובהם בדיקת המצאות שאריות חלב במוצרים שאינם אמורים להכיל חלב וכן בדיקת המצאות חומרים יוצרי אלרגיות במזון, ובהם גלוטן, בוטנים, אגוזים, סויה וחלבון ביצה.