מכוורת עמק חפר תחל ברדיית דבש בצל

הכמות המוערכת של הדבש הייחודי תהיה השנה כ-3,000 ק"ג. סוגים נוספים של דבש מיוחד: הדרים, אבוקדו, אקליפטוס, זעתר, מרווה ועוד


00:00 ,15.05.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

הכמות המוערכת של הדבש הייחודי תהיה השנה כ-3,000 ק"ג. סוגים נוספים של דבש מיוחד: הדרים, אבוקדו, אקליפטוס, זעתר, מרווה ועוד
 
ביוני הקרוב תחל רדיית דבש ייחודי מפרחי בצל אשר פותח על ידי יוסי פאר, מגדל דבורים במכוורת עמק חפר. הדבש נוצר על ידי דבורים שמבלות את השנה בסמוך לשדות בצל ברמת הגולן. הדבורים ממלאות תפקיד כפול: הן מאביקות את הבצל ובכך מסייעות ביצירת הדור הבא של הצמחים ויוצרות דבש בעל טעם וארומה ייחודיים.
 
מנכ"ל מכוורת עמק חפר, יורם פז, מסר שדבש הבצל נוצר בתקופה מאוחרת יחסית ולכן הרדייה שלו נעשית בחודש יוני, לאחר שרדיית סוגי הדבש האחרים כבר הסתיימה. הכמות המוערכת של הדבש הייחודי תהיה השנה כ-3,000 קילו ובמכוורת תתקבל החלטה אם וכיצד לשווק אותו כמוצר ייחודי.
 
דבש הבצל מצטרף לשורה של סוגי דבש מיוחדים שמטפחים הדבוראים ובהם: הדרים, אבוקדו, אקליפטוס, פרחי בר, זעתר, מרווה, תלתן, רותם, שיזף, דרדר, שלמון, אשל ועוד. 
 
דבש ייחודי נוסף שפותח על ידי יוסי פאר ממכוורת עמק חפר הוא דבש מפרחי מצליבים. לדבש זה תכונה ייחודית - הוא מתגבש לאחר שלושה ימים כמו קוביות חמאה. מסיבות הקשורות לגידול המצליבים דבש זה נוצר רק אחת לכמה שנים.
 
לדברי יורם פז, בשנים האחרונות גדל יצור דבש האקליפטוס, וזאת כתוצאה מנטיעות של אקליפטוסים שמבצעים בשנים האחרונות הדבוראים בסמוך לכוורות.
 
לדבש האקליפטוס סגולות רפואיות מיוחדות. דבש האקליפטוס עשיר במיוחד בצוף ומכיל בתוכו גרגירים של אבקת פרחים ופרופוליס, הגורמים לתהליך התגבשות מהיר יותר של הדבש.
 
בדבש האקליפטוס קיימים מרכיבים כימיים טבעיים ומינרלים רבים. הוא משמש כמעורר וממריץ וטוב לטיפולים אנטיספטיים. הוא מפחית רגישות, מעורר את פעילות הלב ומסייע בהתמודדות ומניעה של מחלות זיהומיות של מערכת הנשימה.