משרד התמ"ת יוזם חקיקה ממשלתית חדשה אשר תקדם את נושא עידוד העסקים הקטנים והבינוניים בישראל. אולמרט: "נושא העסקים הקטנים נמצא בסדר עדיפות גבוה וחשוב במשרד התמ"ת בשל חשיבות העסקים הקטנים לתעסוקה ותרומתם לצמיחה"
"בימים אלו מכין משרדי יוזמת חקיקה ממשלתית חדשה אשר תקדם את נושא עידוד העסקים הקטנים והבינוניים בישראל. הצעת חוק חשובה זו מיישמת את החזון הכלכלי והחברתי אותו מקדם המשרד, לפיו יש להבטיח לדאוג כי לכל המגזרים בישראל תהייה נגישות לצמיחה הכלכלית ולחיי רווחה", כך אמר מ"מ ראש הממשלה ושר התמ"ת, אהוד אולמרט, לקראת יום העסקים שיתקיים מחר בכנסת.
אולמרט מציין כי מטרת הצעת החוק הינה לקדם ככל הניתן את מגזר העסקים הקטנים בישראל באופן שיוכל למצות את מלוא הפוטנציאל הכלכלי והחברתי הטמון בעסקים אלו, כגון – מיצוי כושר היזמות העסקית; יצירת פתרונות תעסוקה מהירים;התאמה לאוכלוסיות מיוחדות אשר אינן משולבות באופן מלא בכוח העבודה, הגברת התחרות במשק והגדלת התוצר הלאומי. לצד כל אלה ירוכז הטיפול בעסקים הקטנים במוקד ביצועי אחד – חברה ממשלתית לעידוד העסקים הקטנים אשר תחליף את פעולתה של הרשות לעסקים קטנים הקיימת כיום כעמותה, ושל גופים נוספים הפועלים בתחום זה במגזר הממשלתי.
אולמרט מציין עוד כי חשיבותה של הצעת החוק האמורה הינה גם בהצהרה החקיקתית על תפקידם ותרומתם של העסקים הקטנים למשק הישראלי, וקיום דיון ציבורי בדבר האופן שבו יש לקדם מגזר עסקי זה אשר במשך שנים לא זכה להתייחסות מספקת ולפתרונות מערכתיים שיתאמו את צרכיו הייחודיים.
הצעת החוק כוללת את המרכיבים הבאים:
מתן עדיפות לעסקים הקטנים במכרזים ממשלתיים באופן שתוקצה מכסה של התקשרויות שייועדו לעסקים הקטנים. כיום קיימים תנאי סף שונים מכוח תקנות חובת המכרזים והוראות החשב הכללי המקשים על השתלבותם של העסקים הקטנים במכרזים אלו. החשב הכללי במשרד האוצר, ד"ר ירון זליכה, היה ער לצורך זה ואף הפיץ לאחרונה חוזר המנחה את ועדות המכרזים להגמיש את התנאים לשילובם של עסקים קטנים, אך אין להסתפק ביוזמה מינהלית זו אשר עשויה להשתנות בכפוף למדיניות החשב הכללי.
מעמד מועדף בחקיקה כלכלית – הצעת החוק קובעת כי כל הצעת חוק כלכלית ופיסיקלית חדשה צריכה להעניק מעמד מועדף לעסקים הקטנים, לרבות בנושאי מיסוי, ארנונה, ביטוח לאומי, הליכי רישוי לפעולתו של העסק והשגת מימון והטבות ממשלתיות אחרות. כדי לוודא יישום מעמד זה ימונה במשרד התמ"ת נציב לעסקים קטנים שיתאם את המדיניות הממשלתית בנושא מול כל משרדי הממשלה והגופים העוסקים בכך ברמה הלאומית והמוניציפאלית.
הקמת מערך קרנות ייחודי המותאם לצרכי העסק הקטן. הכוונה הינה להרחיב את הסיוע הממשלתי למטרות נוספות על אלו המוסדרות כיום ובעיקר מיועדות לתזרים מימוני בלבד (הון חוזר).
הקמת מערכת יעוץ, סיוע וליווי לשיפור ביצועי העסק הקטן, בכל שלבי ומרכיבי פעילותו השונים – הקמתו, מימונו, ניהולו, פיתוח טכנולוגי, פיתוח חדשנות עיצוב ועוד.
העסק הקטן יוגדר בחוק לפי שני פרמטרים עיקריים – מחזור המכירות ומספר המועסקים. העסק יוגדר כקטן אם הוא מעסיק עד 50 עובדים ומחזורו עד 25 מליון ₪, וכבינוני אם הוא מעסיק עד 100 עובדים ומחזורו עד 100 מליון ש"ח. במקביל, יוזם השר אולמרט החלטת ממשלה באותו נושא אשר מטרתה להשלים את הצעת החוק ואשר תורה על:
הקמת הרשות לעסקים קטנים כחברה ממשלתית ללא כוונת רווח.
הגשת הצעת החוק הנ"ל כהצעת חוק ממשלתית.
קביעת חובת התייעצות ביחס לכל תקנה של שר ולכל הוראה מינהלית אשר יש להן השלכה על פעילותם של העסקים הקטנים והשפעתן תבחן מבעוד מועד עם נציב הסחר והעסקים הקטנים.
הקמת ועדת שרים מיוחדת לקביעת המדיניות לעידוד העסקים הקטנים.
בשנת התקציב הנוכחית הקצה משרד התמ"ת כ-44.3 מיליון ש"ח לטובת העסקים הקטנים.
עידוד העסקים הקטנים והבינוניים בישראל
משרד התמ"ת יוזם חקיקה ממשלתית חדשה אשר תקדם את נושא עידוד העסקים הקטנים והבינוניים בישראל. אולמרט: "נושא העסקים הקטנים נמצא בסדר עדיפות גבוה וחשוב במשרד התמ"ת בשל חשיבות העסקים הקטנים לתעסוקה ותרומתם לצמיחה"
00:00 ,20.06.2005
עשוי לעניין אותך
ליאורה בירנהק מרקוס לשר האנרגיה: לא להפלות לרעה את התעשייה במפרץ חיפה
קליטת 650 עובדים חדשים בתעשיית המתכת והחשמל
החוק להסדרת תוצרת אורגנית התקבל בכנסת
ברוש קורא להסיר האיום האמריקאי לפיקוח על היצוא הבטחוני הישראלי
עיכובים ביישום שיטת ההעסקה החדשה של עובדים זרים בענף הבנייה
שרגא ברוש: ביטול רצועת הניוד הינו מהלך טבעי