צבי ימיני: 20 מנהלי תעשייה ילמדו אסטרטגיה של העיצוב

יעניק למנהלים כלים להעצמת החשיבה העיצובית כ"מכפיל כוח" ניהולי וכמנוף לשיפור כולל וכתרומה לקידום התעשייה. 20 מנהלי תעשייה, ילמדו קורס על האסטרטגיה של העיצוב. כך מסר צבי ימיני, יו"ר איגוד יצרני הפלסטיקה והגומי בהתאחדות התעשיינים ויו"ר צ.א.ג.


00:00 ,28.10.2003 מאת: מערכת פורט2פורט
יעניק למנהלים כלים להעצמת החשיבה העיצובית כ"מכפיל כוח" ניהולי וכמנוף לשיפור כולל וכתרומה לקידום התעשייה.

20 מנהלי תעשייה, ילמדו קורס על האסטרטגיה של העיצוב. כך מסר צבי ימיני, יו"ר איגוד יצרני הפלסטיקה והגומי בהתאחדות התעשיינים ויו"ר צ.א.ג.

הוא הוסיף, כי מדובר ביוזמה של איגוד הפלסטיקה והגומי בהתאחדות התעשיינים, בראשותו של צבי ימיני ובתמיכתם של יוחנן לוי, המשנה למנכ"ל במשרד התמ"ת וכן של ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל – עזרי טרזי.

מטרת הקורס שיפתח באמצע נובמבר ויתקיים בבית התעשייה בת"א, הינה להעניק למנהלים בתעשייה ידע ומודעות לעולם העיצוב, כלי חשיבה אסטרטגיים בעיצוב וחשיבות הפוטנציאל הגלום בו כתרומה לקידום התעשייה.

בקורס יודגמו "מקרה בוחן" שיבטאו את הכוח הכלכלי של העיצוב התעשייתי. כן יעניק הקורס למשתתפים כלים מעשיים לניהול עיצוב המוצר כחלק בלתי נפרד מתהליך המו"פ.

ימיני מציין, כי הקורס מאפשר יצירת מפגש בלתי אמצעי בין דמויות מובילות משני העולמות, כתשתית לשיח משותף ולשיתוף פעולה עתידי. הקורס יתן למנהלים כלים להעצמת החשיבה העיצובית כ"מכפיל כוח" ניהולי וכמנוף לשיפור כולל וכפועל יוצא – יתרום לקידום התעשייה הישראלית וקידום מקומו של העיצוב הישראלי בארץ ובעולם. עוד אמר כי לעיצוב יש כיום תפקיד מכריע ביצירת תמהיל של מוצרים רחב ככל האפשר.

הקורס ינתן ע"י מעצבים ופרופסורים – אנשי אקדמיה לעיצוב מהשורה הראשונה ומעצבים בעלי נסיון בארץ ובעולם בפיתוח אסטרטגי של עיצוב לחברות תעשייתיות מתחומים שונים.

ימיני הוסיף, כי בשנים האחרונות גוברת והולכת ההכרה בתוצאותיהם ההרסניות של מוצרים רבים שעיצובם לא הותאם כיאות לאדם ולסביבה, הן במונחים חברתיים והן במונחים אקולוגיים. בעקבות כך גוברת התביעה לעיצוב בגישה כוללת, הלוקחת בחשבון מכלול גורמים ותוצאות נגזרות. היבט זה של העיצוב מקבל דגש גדל והולך כחלק בלתי נפרד מדרישות הלקוח והחברה בכללה.

עוד אמר, כי בעידן תחרותי והדינמי בו אנו פועלים, הולכת וגובר חשיבותו של העיצוב ככלי אסטרטגי.

יצויין, כי העיצוב המוצר נחשב היום כאלמנט הכלכלי הראשון במעלה ליצירת יכולת תחרות בשוק העולמי וחברות ענק משקיעות משאבים ניכרים בעיצוב מוצרים בתהליך פיתוח מוצרים.