שר התמ"ת: "אני נחוש לסייע לחיפה בהרחבת אפשרויות התעסוקה באזור"

השר בן אליעזר סייר אתמול בחיפה ודן באפשרויות סיוע למפעלים בחיפה במסגרת מסלול תעסוקה. "מקווה שנוכל לארח את נשיאות "יוריקה" העולמית בחיפה"


00:00 ,12.08.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

השר בן אליעזר סייר אתמול בחיפה ודן באפשרויות סיוע למפעלים בחיפה במסגרת מסלול תעסוקה. "מקווה שנוכל לארח את נשיאות "יוריקה" העולמית בחיפה"
 
שר התמ"ת, בנימין (פואד) בן אליעזר, וסגניתו, ח"כ אורית נוקד, ערכו אתמול סיור מקצועי בעיר חיפה, כשהם מלווים בצוות המקצועי הבכיר של המשרד, בכלל זאת מנהל מחוז חיפה והצפון בתמ"ת אמיר אופיר, המדען הראשי, ד"ר אלי אופר; מנהל אגף הכשרות מקצועיות, שלום בן משה; מנהלת אגף מעונות יום ומשפחתונים, תמי אלמוג; מנהל מנהל אזורי פיתוח, יגאל יוסף.
 
בפתח הסיור נפגש לישיבת עבודה עם ראש העיר, יונה יהב. השניים דנו באפשרות כי משרד התמ"ת יסייע למפעלים בחיפה במסגרת מסלול תעסוקה. מסלול זה מאפשר תמיכה ממשלתית במשכורת של העובדים, כאשר יש עדיפות למפעלים המעסיקים עובדים חרדים וערבים.
 
ראש העיר ביקש מהשר להפנות משלחות עסקיות שמגיעות מחו"ל לערוך את כנסיהן בחיפה. השר בן אליעזר הנחה את המדען הראשי במשרד לנסות ולאפשר שאחד מ-5 הכנסים במסגרת תכנית "יוריקה" העולמית, יתארח בעיר חיפה. השר ציין כי ישראל נבחרה לכהן בנשיאות תכנית "יוריקה" בשנה הבאה.
 
בפגישה הוצג נושא מרכז ה-High Center, חממה תעשייתית מוטת טכנולוגיה שמושכת יזמויות מכל הארץ. החממה פועלת מזה כשנה וחצי, כאשר האישור ניתן לעד שלוש שנים. בפגישה הועלה הצורך להאריך את תקופת האישור לפעילות החממה לזמן נוסף. השר הנחה לקיים דיונים אל מול המדען הראשי כבר מעכשיו על מנת לנסות ולאפשר את ההארכה ואת הודאות לפעילות החממה. כמו כן, תיבחן הקמתו של פארק מדעי החיים, בדומה לפארק קיים בבאר שבע. 
 
באשר להכשרה טכנולוגית ציין השר כי באם יגיע מפעל שיצביע על צורך בהכשרה מקצועית חדשה למפוטרים, בתמורה לכך שהוא מתחייב לקלוט אותם, המשרד יוכל לתקצב את ההכשרה הזו.
 
בהמשך הביקור, סייר השר בלשכת התעסוקה חיפה בחוצות המפרץ, במפעל דור אלון ובתערוכות במוזיאון המדעטק. השר התרשם מאוד מהביקור בעיר חיפה, ואמר שהוא נחוש לסייע לעיר כפי שעשה בעבר והפעם בדגש על הרחבת אפשרויות התעסוקה באזור ועצירת גל הפיטורים בעקבות המשבר הכלכלי.