IATA חנכה משרדים חדשים בישראל

לפתיחה חגיגית הגיעו בכירי ענף התובלה והתעופה בישראל וכן המנהל האזורי של הארגון באירופה. נציגות הארגון בישראל תתמקד בעתיד הקרוב בהטמעת מערכת CASS ופרויקט e Freight


00:00 ,25.05.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

לפתיחה חגיגית הגיעו בכירי ענף התובלה והתעופה בישראל וכן המנהל האזורי של הארגון באירופה. נציגות הארגון בישראל תתמקד בעתיד הקרוב בהטמעת מערכת CASS ופרויקט e Freight
 
ארגון יאט"א (IATA) בישראל העתיק את משרדיו למתחם המפואר של מגדל הסחר בת"א בפתיחה חגיגית אשר משכה אליה את בכירי ענף התובלה והתעופה בישראל. נציין כי לפתיחה של משרדי הארגון בישראל הגיע מר רפאל שוורצמן, המנהל האזורי של הארגון באירופה.
 
ארגון יאט"א המאגד בתוכו את חברות התעופה בעולם, מחולק למספר חטיבות. קובי זוסמן, מנכ"ל יאט"א בישראל ציין בהקשר זה כי "המשרד הישראלי רואה עצמו כשגרירות קטנה לענייני תעופה, ממש כשם שמאה המשרדים הנוספים של הארגון ברחבי העולם רואים עצמם כשגרירויות קטנות לענייני תעופה".
 
לדברי זוסמן, מטרת הנציגות היא לטפל בקשת של נושאים הנוגעים לעולם התעופה, המטענים ואף התיירות, כאשר הפעילויות העיקרית של הנציגות הישראלית תהיה התחום הפיננסי, שיתמקד בניהול ההכנסות של חברות התעופה בתחום הנוסעים והמטענים.
 
זוסמן ציין כי הארגון מפתח בהתמדה יוזמות חדשות אשר מטרתן היא לפשט את צורה העבודה ולקבוע סטנדרטים אחידים בעולם כדוגמת הכרטיסים האלקטרוניים. זוסמן הזכיר כי בחודשים הקרובים יעבור השוק הישראלי לשימוש בכרטיסים אלקטרוניים בלבד.
 
תחום המטענים בישראל מוגדר בארגון כתחום מתפתח. "בשנת 2007 החליט המשרד הראשי של יאט"א להרחיב את כל הטיפול שלו בתחום המטענים בישראל", מספר יניב סורני, מנהל שירותי המטען של יאט"א בישראל.
 
לדברי סורני, נציגות הארגון בישראל תתמקד בעתיד הקרוב במספר פרוייקטים לרבות CASS, מערכת התחשבנות חדשה שתפשט את כל נושא ההתחשבנות בין חברות התעופה בישראל.
 
כמו כן הנציגות הישראלית תתרום את חלקה לפרויקט הדגל של הארגון – פרויקט e freight- אשר עתיד לצאת לדרך בשנת 2010 ומטרתו היא לפשט ולייעל את כל הליכי השילוח הבינלאומי של המטענים.
 
סורני מוסיף ומספר כי המשרדים בישראל יתמקדו בפרויקטים נוספים כגון הטמעת ממסרי קרגו בישראל, וכניסה  לתחומי הבטיחות והביטחון בתחום המטענים בארץ.
 
נציין כי הנציגות הישראלית, המונה כעת שישה עובדים, נמצאת בקשר שוטף עם הממשלות השונות, עם משרדי תחבורה והרשויות הרלוונטיות לתחום התעופה. הארגון הבינלאומי, אשר הוקם בשנת 1945 מונה כיום למעלה מ-240 חברות תעופה מ-126 מדינות שונות ברחבי העולם – המפעילות כ-94% מסך כל הטיסות בעולם - כאשר המטרה המשותפת לכולם היא לקדם את שירותי התעופה לטובת הצרכנים השונים ברחבי העולם.