נהג משאית: בין חמשת המקצועות המבוקשים במשק

כך עולה מנתוני מינהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת. בן אליעזר: משרד התמ"ת משקיע משאבים רבים בהכשרות מקצועיות לתחומים אלו


00:00 ,10.10.2010 מאת: מערכת פורט2פורט

כך עולה מנתוני מינהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת. בן אליעזר: משרד התמ"ת משקיע משאבים רבים בהכשרות מקצועיות לתחומים אלו
 
מינהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת מפרסם נתונים מיוחדים של שנאספו בשנתיים וחצי האחרונות לקראת הכנס הכלכלי-חברתי של משרד התמ"ת שייערך ביום שלישי הקרוב. לפי הנתונים חמשת המקצועות המבוקשים ביותר במשק הם: מסגרים, נהגי משאיות, רצפים, עובדים בלתי מקצועיים בבינוי ורתכים.
 
שר התעשייה, המסחר והתעסוקה, בנימין (פואד) בן אליעזר אמר בעקבות הנתונים כי בחודשים האחרונים רואים מגמה יציבה של שיעור האבטלה בישראל. "אנו מקווים כי מגמה זו תימשך, אך נערכים גם לתרחישים פסימיים יותר בשל אי-הודאות בכלכלה העולמית. הביקוש הגבוה למקצועות הבנייה והריצוף ממחישים את הצורך לעודד יותר ויותר ישראלים לקחת חלק במקצועות אלו, ובמקביל את חובתנו לעמוד ביעדי הממשלה לצמצום מספר העובדים הזרים".
 
לדברי השר בן אליעזר, משרד התמ"ת משקיע משאבים רבים בהכשרות מקצועיות לתחומים אלו. "אני מקווה כי התכניות והיוזמות בנושא אכן יובילו צעירים ישראליים לעסוק בהם. נתונים אלו מסייעים לנו בהיערכות היצע ההכשרה המקצועית של משרד התמ"ת -בכדי ללמוד את הצרכים במשק ולתת להם מענה מתאים".
 
הביקוש לחמשת משלחי היד, מתוך 33 שנבחנו בסקר המעסיקים בשנים האחרונות היה גבוה במיוחד. מספרן של המשרות הפנויות המבוקשות ביותר עמד על כ- 7.5 אלף משרות בממוצע ליום והן מהוות כ- 20% מהמשרות הפנויות שנבחנו.
 
מבין 33 משלחי היד שנבחנו, נמצא כי הביקוש לחמישה מתוכם היה נמוך במיוחד והם: קופאים, עובדים בסידור סחורות, עובדים בלתי מקצועיים באריזה, מחסנאים ומזכירות. סך המשרות הפנויות הפחות מבוקשות עמד על כ- 2.8 אלף בממוצע ליום והן מהוות כ- 7.5% מהמשרות הפנויות שנבחנו.
 
ממוצע השכר החודשי במשרות הפנויות של משלחי היד המבוקשים ביותר במגזר העסקי, עמד על 5,849 ש"ח. בהשוואה לכך, עמד ממוצע השכר במשרות פנויות של משלחי היד הפחות מבוקשים על 4,336 ש"ח, פער של כ-35%  לטובת השכר של משלחי היד המבוקשים ביותר .
 
מנהל מינהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת, בני פפרמן, הבהיר בנוגע למשלחי היד המבוקשים שמדובר במחסור לעובדים מקצועיים הנמשך זה שנים רבות. חלקו של המחסור התמלא במהלך השנים האחרונות באמצעות עובדים זרים ועובדים פלשתינאים. העובדה שהמחסור איננו מתמלא על ידי עובדים ישראלים נובע בין השאר מרמות השכר ההתחלתיות המשולמות לעובדים המאיישים משרות אלו, שהן יחסית נמוכות לעומת המאמצים הנדרשים והיכולת להתקדם ולפתח קריירה במהלך חיי העבודה במשלחי יד אלו.