חברת טרנסוורלד פעלה מול הנהלת נמל חיפה להארכת ההסדר לפיו מכולות מירדן יהיו זכאיות לפטור מוגדל של שישה ימים מאגרת אחסנה. ההסדר בתוקף עד סוף 2009
הנהלת נמל חיפה החליטה להמשיך את הסדר הגדלת ימי הפטור מאגרת אחסנה למכולות במעבר מירדן לתקופה של שנה מיום 1 בינואר 2009 ועד 31 בדצמבר 2009. על פי ההסדר ייהנו מכולות היצוא והיבוא במעבר מירדן מפטור מאגרת אחסנה למשך 6 ימים לעומת פטור של 4 ימים הניתן למכולות מישראל.
הארכת ההסדר מתאפשרת לאחר תקופה ממושכת שבה פעלה חברת טרנסוורלד לוגיסטיקה בנושא מול הנהלת הנמל. טרנסוורלד, אחת מחברות השילוח הגדולות הפועלות בתחום מכולות במעבר מירדן, דרשה את הארכת ההסדר על מנת לשמר את האטרקטיביות של נמל חיפה כנמל המועדף בעיני יצואנים המשלחים סחורות בדרך הים מירדן.
"לאור התחרות הגוברת מצד נמל עקבה והנזק התדמיתי שנגרם לישראל בעקבות מספר שביתות בנמל חיפה, חשוב לנו לשמר את התחרותיות של נמל חיפה בעיני לקוחות מחו"ל", אמרו בטרנסוורלד ובירכו על החלטת הנהלת הנמל.
בלחץ המשלחים: נמל חיפה האריך הסדר הפטור מאגרת אחסנה למכולות במעבר מירדן
חברת טרנסוורלד פעלה מול הנהלת נמל חיפה להארכת ההסדר לפיו מכולות מירדן יהיו זכאיות לפטור מוגדל של שישה ימים מאגרת אחסנה. ההסדר בתוקף עד סוף 2009
00:00 ,26.03.2009
עשוי לעניין אותך
אל על: הפסד של 38.8 מיליון דולר בשנת 2008
בריטיש איירוויס: למעלה מ-20 מיליון נוסעים בטרמינל 5
מכון היצוא: ירידות חדות ביצוא סחורות בינואר-פברואר
ירדן: סוכלה הברחת קוקאין בשדה התעופה
נמל אשדוד: פרישת כ-200 עובדים ותיקים תביא לחיסכון של כ-60 מיליון שקל לחברה
מופז בכנסת: משרד התחבורה נערך להוציא לפועל תוכנית בסך 7.6 מיליארד שקל