נמל המים העמוקים העתידי של ישראל יופרט. על כך החליט השבוע ראש הממשלה בנימין נתניהו.
"אנחנו נגד מונופלים ודואופולים", אמר אמש רה"מ נתניהו מעל בימת הכנסת תוך שהוא מצהיר על כוונות הממשלה לפעול להרחבת התחרות ולפירוק המונופולים. "
"ככל שהשוק פחות תחרותי הוא משרת קבוצות מצומצמות וככל שהוא תחרותי יותר, הוא משרת את כל עם ישראל. התחרות רעה לפרוטקציונרים. אנחנו מאמינים ברפורמות שמפרקות מונופולים ומיטיבים עם הציבור. אנו מבטיחים לפעול, גם אם באיחור מסויים, ליישם את הגישה הזו. נמשיך בשורה של רפורמות. אחרי הרפורמה בסלולר והשמיים הפתוחים שהבאנו בשבוע שעבר, נביא לממשלה בשבוע הבא רפורמה נוספת שמטרתה הוזלה ביבוא כלי הרכב הפרטיים בישראל.
"אחריה תבוא רפורמת ענק בנמלי הים בישראל", הצהיר רה"מ והוסיף: "שום שביתה לא תרתיע אותנו ונבצע מהלכים אלו לטובת אזרחי מדינת ישראל. חיוני לבסס את כלכלת ישראל. אי אפשר כלכלה חזקה בלי תחרות".
גד שפר: מוכנים לספוג המחיר. העיקר שתיפסק ההפקרות
איגוד המשתמשים בהובלה ימית הזדרז לברך על ההחלטה. "די לראות הנעשה היום בנמלים, בעיקר בנמל אשדוד, שבו עיצומים ושביתות וצעדים אירגוניים שונים שיבשו את העבודה בנמל במשך יותר מחצי שנה בשלוש השנים האחרונות, כדי להבין עד כמה רפורמה בנמלים דרושה מיד", אמר יו"ר האיגוד ד"ר גד שפר, "אנחנו, בעלי המטענים, נהיה הנפגעים העיקריים במקרה של שביתה בנמלים, אבל אנחנו מוכנים לספוג את המחיר הזה עם פירוש הדבר שתיפסק ההפקרות".
שפר קרא להידבר עם העובדים לפני הנהגת הרפורמה, שכן הידברות כזו תוכל להביא יישום מוצלח יותר של שינויים מבניים.