התעשיינים: יצוא המזון גדל ב-5% בחודשים ינואר-ספטמבר 2006

נרשם גידול של כ-22% ביצוא הפירות והירקות המעובדים אשר הסתכם ב-180 מיליון דולר. מהתאחדות התעשיינים נמסר כי קיימת דאגה רבה בקרב יצרני הענף מהפער ההולך וגדל בין יבוא המזון לבין יצוא המזון


00:00 ,06.12.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

נרשם גידול של כ-22% ביצוא הפירות והירקות המעובדים אשר הסתכם ב-180 מיליון דולר. מהתאחדות התעשיינים נמסר כי קיימת דאגה רבה בקרב יצרני הענף מהפער ההולך וגדל בין יבוא המזון לבין יצוא המזון
 
גידול של כ-22% נרשם ביצוא הפירות והירקות המעובדים בחודשים ינואר - ספטמבר 2006, לעומת התקופה המקבילה אשתקד. היצוא הסתכם ב-180 מיליון דולר. כך מסר רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ונשיא החברה המרכזית לייצור משקאות קלים.
 
עוד עולה מניתוח איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים כי בחודשים ינואר-ספטמבר 2006 גדל היצוא המזון לסין (בעיקר מיצים ורכזים) בכ-120% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ-18 מיליוני דולרים.
 
יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים הוסיף כי יצוא המזון בכללותו גדל בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב-5% דולרית לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והוא הסתכם ב-528.5 מיליוני דולרים.  לעומת זאת,יבוא המזון גדל באותה תקופה ב-12.5% דולרית והסתכם ב-886.2 מיליוני דולרים.
 
קוברובסקי הוסיף כי קיימת דאגה רבה בקרב יצרני הענף מהפער ההולך וגדל בין יבוא המזון לבין יצוא המזון. בתשעת החודשים הראשונים של השנה חל גידול של 26% בגירעון המסחרי של תעשיית המזון שהגיע ל-357.7 מיליוני דולרים. להערכתו, אם תימשך מגמת הגידול ביבוא בקצב הנוכחי - עלול הגירעון המסחרי במזון לגדול להיקף של כחצי מיליארד דולרים בכל שנת 2006.
 
בהתייחסו ליצוא המזון לפי אזורי סחר ומדינות, ציין קוברובסקי, כי יצוא המזון מישראל לאיחוד האירופי גדל ב- 4.9% והסתכם ב-243.3 מיליוני דולרים.בתוך כך, הגידול העיקרי ביצוא המזון נרשם להולנד - גידול של 18.7% והוא הסתכם ב-46.9 מיליוני דולרים.
 
יצוא המזון לארה"ב ירד ב-3 הרבעונים הראשונים של השנה ב-3.8% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-58.1 מיליוני דולרים. יצוא המזון לרוסיה גדל ב-28.3% והסתכם ב-28.6 מיליוני דולרים.
 
בהתייחסו לתתי-ענפים ציין קוברובסקי כי יצוא מוצרי המאפה קטן ב-18.1% והסתכם ב-33.5 מיליוני דולרים; יצוא מוצרי החלב והגלידה ירד ב-12.2% בהשוואה ל-9 החודשים הראשונים אשתקד והסתכם ב-17.3 מיליוני דולרים; בתחום יצוא יין ומשקאות חריפים אחרים נרשמה ירידה של 2.9% והוא הסתכם ב-9.9 מיליוני דולרים; יצוא מוצרי בשר ועופותירד ב-46.1% והסתכם ב-21.3 מיליון דולר;ביצוא השוקולד נרשמה ירידה של 11.5% והוא הסתכם בכ-7 מיליון דולר; יצוא המזון המוכן גדל ב-25% והסתכם ב-20.6 מיליון דולר.