ישראייר: צמיחה מואצת וביצועים תפעוליים יוצאי דופן ברבעון הראשון

חברת ישראייר גרופ סיימה את הרבעון הראשון של שנת 2025 עם זינוק של כ-25 מיליון דולר בתזרים המזומנים ועם צבר הזמנות לקיץ בגובה של 160 מיליון דולר. אורי סירקיס, מנכ״ל החברה: היעד המרכזי של שנת 2025: הטסת 2.1 מיליון נוסעים והצגת שנת שיא נוספת ברווח הנקי המתואם


12:57 ,22.05.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

ישראייר גרופ סיימה את הרבעון הראשון של שנת 2025 עם זינוק של כ-25 מיליון דולר בתזרים המזומנים. הרבעון הראשון של שנת 2025, מציג תוצאות שהושגו לאחר יישום צעדים אסטרטגיים מדודים אשר הובילו לצמיחה מואצת, ביצועים תפעוליים יוצאי דופן, וביסוס איתן של תשתית לעתיד רווחי יותר.

 

במהלך תקופה זו, הרחיבה החברה את צי המטוסים בשישה מטוסים: 2 בהפעלה עצמית ו- 4 בחכירה רטובה. מהלך זה נועד להבטיח את יכולת החברה להטיס מספר שיא של נוסעים בעונת הקיץ, וזאת על מנת לממש יעד מרכזי - רווחיות הגבוהה מזו של שנת 2024. בשורה התחתונה ישראייר דיווחה על הפסד של 6.8 מיליון דולר ברבעון הראשון של השנה. 

 

מישראייר נמסר כי ״תוצאות הרבעון לא הותירו מקום לספק - מדובר בפירותיו של מהלך ניהולי ממוקד וחזון עסקי ברור. לשם המחשה: הרווחיות הגולמית נותרה יציבה למרות גידול חד בהוצאות קליטה ובהשקעות; תזרים המזומנים מפעילות שוטפת זינק בכ-25 מיליון דולר; צבר ההזמנות לעונת הקיץ חצה את רף ה- 160 מיליון דולר – עדות לנאמנות למותג, ואטרקטיביות המוצרים״.

 

עוד נמסר מהחברה כי ״אין מדובר בתוצאה מקרית, אלא במימוש מדויק של אסטרטגיה כוללת שנבנתה בקפידה. בבסיס האסטרטגיה: השקעה חכמה בתשתיות, ביכולות דיגיטליות ובמערכות מתקדמות, בהן: מערכת מסחר מבוססת AI לניהול הכנסות אופטימלי, מערכת הזמנות וצ׳ק-אין מתקדמת, מהמובילות בתעשיית התעופה, מערכת תמיכה תפעולית אווירית ברמה הגבוהה ביותר ואתר מכירות חדש ומתקדם לתמיכה בהיקפי מכירה גדולים. בראייתנו, כל אלו הם שלבים הכרחיים בדרך לעמידה ביעד המרכזי של השנה: הטסת 2.1 מיליון נוסעים והצגת שנת שיא נוספת ברווח הנקי המתואם וברווחיות גולמית. בכדי להשיג זאת, עלינו להטיס מספר משמעותי יותר של נוסעים. 

 

״בכדי לעמוד ביעד שאפתני זה, הרחבנו משמעותית את צי המטוסים, נערכנו מראש לאתגרים העונתיים של ענף התעופה גייסנו והכשרנו צוותים (קצב הכשרה מואץ של צוותי אוויר – עלויות הכשרה בצד מגבלות הפעלה בשל גבולות פעילות רגולטוריות – FTL), תוגברו מערכי המכירות והשיווק, נהלנו מאבק על קבלת סלוטים בנתב״ג (בדגש על הגדלת פעילות בטרמינל 1, שהוא יעיל וזול יותר), תוגבר במערך אבטחת התעופה הישראלית (הואיל ונגזר מהגדלת צי המטוסים) והותאמה פעילות התפעול להיקף הפעילות הצפוי - מהלך הכרוך בהשקעות נשלטות ומתוכננות. בבחינה רב שנתית, מאז שנת 2019, ובנטרול שנתיים של מגפת הקורונה, אנו רואים כי ברבעון הראשון, רמות המחיר נמוכות בכ-25 דולר בממוצע לנוסע, בהשוואה לרבעון השני, ובכ-35 דולר בהשוואה לרבעון השלישי״.

 

אורי סירקיס, מנכ״ל ישראייר, אמר: ״בחמשת החודשים הראשונים חווינו עלייה דרמטית במסגרתה כ-750 אלף נוסעים טסו בישראייר, שיפור של למעלה מ- 300,000 נוסעים ביחס לתקופה המקבילה אשתקד; הרווחיות ממוצרים נלווים נמצאת במגמת עלייה, ומהווה כ-11 אחוזים מהמחזור כך שההכנסות הגיעו לכ-26 דולר לנוסע ברבעון, לעומת כ-20 דולר לנוסע ברבעון המקביל אשתקד; אנו מאמינים כי השינויים האסטרטגיים שאנו מובילים, יאפשרו לנו לחזור על הישגי הרווחיות הגולמית והרווח הנקי שהצגנו בשנת 2024, ואף לשפרם. לישראייר יכולת התאמה מהירה למצבי קיצון, והיכולות הניהוליות של הצוות שלנו בעבר מוכיחות כי יעד שאפתני של הטסת 2.1 מיליון נוסעים, הגדלת נתחי שוק, והגעה לשנת שיא נוספת הם ברי השגה״.