משרד התחבורה, באמצעות חברת נתיבי ישראל, הודיע היום על קידום עוקף אל־ערוב–בני נעים בכביש 60. הפרויקט כולל הרחבת קטע הכביש שבין הכניסה לבני נעים ועד ההתחברות לעוקף אל־ערוב לכביש דו־מסלולי דו־נתיבי.
הפרויקט נועד לשפר את רמת הבטיחות והשירות בכביש 60, אחד מצירי האורך המרכזיים במדינה, ולתת מענה לעומסי התנועה הגוברים באזור. הרחבת הכביש תאפשר הפרדה בין כיווני הנסיעה, זרימת תנועה רציפה יותר ושיפור משמעותי בבטיחות משתמשי הדרך. האומדן התקציבי הכולל מוערך בכ-500 מיליון שקלים, ועכשיו עם קבלת התקציב, ניתן יהיה לצאת למכרז שלאחריו, משך הביצוע המתוכנן עומד על כ-43.5 חודשים.
שרת התחבורה מירי רגב: ״כביש 60 הוא עורק תחבורה מרכזי שמחבר יישובים, אזורי תעסוקה וצירי רוחב חשובים, והרחבתו במקטע עוקף אל־ערוב–בני נעים היא צעד חיוני לשיפור הבטיחות והזרימה בציר זה. ההשקעה המשמעותית, שאושרה בשיתוף פעולה שר האוצר, בצלאל סמוטריץ’, מאפשרת לקדם פרויקט מציל חיים שמצמצם עומסים, מחזק את החיבוריות בין אזורי הארץ ובמיוחד ביהודה ושומרון, ומבטא מדיניות אחראית של פיתוח תשתיות תחבורה מתקדמות בכל רחבי המדינה.״
מנכ״ל חברת נתיבי ישראל, ניסים פרץ: ״הרחבת כביש 60 במקטע עוקף אל־ערוב–בני נעים היא מהלך תשתיתי חשוב שמטרתו לשפר את הבטיחות, את רמת השירות ואת רציפות התנועה בציר מרכזי ומשמעותי. אנו פועלים, יחד עם משרד התחבורה, לקדם פרויקטים שמעניקים מענה לצורכי התחבורה של היום ולצמיחה העתידית של האזור, תוך הקפדה על תכנון מתקדם וביצוע איכותי״.
