חנ״י: ממשק חדש בתס״ק ים יאפשר תיאום מול חיל הים

חברת נמלי ישראל מחזקת את הקשר עם חיל הים באמצעות מערכת ״תס״ק-ים״ לצורך דיווח על כניסה ויציאה של כלי שיט קטנים. המהלך נועד לאפשר דיווח סדור, אחיד ושוטף על תנועת כלי שיט קטנים, לשפר את הוודאות התפעולית במרחב הימי


10:05 ,03.02.2026 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת נמלי ישראל מעדכנת על ממשק חדש במערכת ״תס״ק ים״ לטובת מנגנון תיאום ודיווח מול חיל הים בכל הנוגע לכניסה ויציאה של כלי שיט קטנים במרחב הנמלים.

 

המהלך נועד לאפשר דיווח סדור, אחיד ושוטף על תנועת כלי שיט קטנים, לשפר את הוודאות התפעולית במרחב הימי, ולתמוך בניהול תקין ובטוח של הפעילות הימית באופן המאפשר לשייט לייצר דיווח אחד במערכת שמועבר לכלל הגורמים כדוגמת: המכס, חיל הים, ביקורת גבולות וכו׳.

 

נזכיר כי מערכת תס״ק ים פותחה על מנת לייצר סטנדרטיזציה בנושא הדיווחים של אניות סוחר. לפני כחמש שנים הוחל פיתוח מודול נפרד לדיווחי שייטים של כלי שייט קטנים. המודול החדש מאפשר להם לתקשר עם כלל הגורמים, ובעיקר ייעל את תהליכי הכניסה/יציאה למרינות. דוגמה לכך הוא דיווח אחד של טופס הנוסעים במקום שלושה שהשיט נאלץ לבצע קודם לכן. הפיתוח החדש מאפשר לשייט לבקש מספר אסמכתא מחיל הים באמצעות המערכת, כולל קבלת תשובה מחיל הים. בכך למעשה מהווה מערכת תס״ק ים ONE STOP SHOP עבור השייטים.

 

מערכת ״תס״ק-ים״ מנוהלת על ידי חברת נמלי ישראל, האחראית על ניהול ופיתוח נמלי הסחר של מדינת ישראל ועל רציפות הסחר הימי של המשק. המערכת משמשת כלי מרכזי לניהול, תיאום ודיווח על פעילות ימית, ומאפשרת העברת מידע בזמן אמת בין הגורמים הרלוונטיים במרחב הימי.

 

 
רוצים להעמיק בפרטים? תשאלו את דוק