חזרה לשגרה בתעלת פנמה

רשות תעלת פנמה העלתה את השוקע המקסימלי ל-14.94 מטר, מה שמאפשר חזרה לפעילות רגילה לאחר יותר משנה של מגבלות בגלל בצורת. התעלה הגדילה את קצב התעבורה ל-35 אניות ביום ותכננת להגדיל ל-36 מעברים בחודש הבא


12:37 ,07.08.2024 מאת: מערכת פורט2פורט

לאחר תקופה ממושכת של קשיים שנגרמו בעקבות בצורת, רשות תעלת פנמה (ACP) הודיעה על העלאת השוקע המקסימלי המותר לכלי השיט העוברים בתעלה ב-30 ס"מ ל-14.94 מטר. ההחלטה הזו מסמנת את חזרתה של התעלה לפעילות רגילה לאחר יותר משנה של מגבלות.

 

כחלק מהשיפור, התעלה הגדילה את קצב התעבורה היומית ל-35 אניות ביום, עם תוכניות להגדיל את המספר ל-36 בחודש הבא. בחודש יולי, המעברים דרך תעלת פנמה הגיעו לנפח של 7.2 מיליון טון ברוטו (DWT), שזו הרמה הגבוהה ביותר מאז אוקטובר בשנה שעברה. זה התאפשר בזכות הגדלת זמינות הסלוטים למעבר, ונתפס על ידי מכון המחקר Clarksons Research כ"חדשות מעודדות" ליצואנים במיוחד לקראת קציר התבואה בארצות הברית.

 

רשות התעלה הציבה לעצמה מטרה להשלמת בניית מאגר מים חדש בשווי 1.6 מיליארד דולר לאורך נהר האינדיו בתוך שש שנים. מאגר זה יבטיח אספקת מים יציבה, מה שיאפשר לתעלה לשמור על מינימום של 36 מעברים ביום ולהבטיח את המשך פעילותה התקינה בעתיד.