סעודיה ועיראק חתמו בשבוע שעבר הסכם שיתוף פעולה בתחום התחבורה הימית. הסכם זה מגיע במסגרת עבודת ״מועצת התיאום הסעודית - עיראקית״ לחיזוק היחסים בין שתי המדינות ברמה האסטרטגית ולפתיחת תחומים חדשים לשיתוף פעולה.
ההסכם נועד ״לתמוך בענף התחבורה הימית, שהוא אחד מעמודי התווך של הפיתוח הכלכלי בעולם״, כך דווח בתקשורת הסעודית בעקבות החתימה. ההסכם שואף להגביר את תעבורת הספינות המסחריות הן להסעת נוסעים והן להובלת סחורות, לעודד את חילופי הסחר ולהקל על הדרישות והנהלים המאפשרים גישה לנמלי שתי המדינות. ההסכם גם פותח פתח לשיתוף פעולה טכנולוגי בין חברות, מוסדות ומכונים ימיים משתי המדינות.
עוד דווח כי ההסכם כולל גם טיפול באניות משתי המדינות בכל הנוגע לגישה לנמלי הים, כניסתן ויציאתן מהנמלים וכן הקמת מנגנון משותף לטיפול במקרי חירום ותאונות ימיות.