ממשלת מצרים הכריזה על פתיחת פעילות הניהול והתפעול של 11 שדות תעופה בפני משקיעים פרטיים, בניסיון לשדרג את מערכת התעופה האזרחית של המדינה, לשפר את היעילות התפעולית ולהאיץ את מימוש החזון הלאומי להפוך למוקד תחבורה אזורי וזאת תוך כדי הקלה על הוצאות המדינה.
שר התעופה האזרחי של מצרים, סאמח אל-חפני, הודיע אתמול כי הפיילוט הראשון יתבצע בשדה התעופה של הורגדה. תהליך הבחירה יתבצע באמצעות מכרז תחרותי בין גופים מהשוק הפרטי, במטרה לבחור שותף אסטרטגי בעל ניסיון תפעולי גלובלי. עם זאת, המדינה - באמצעות הרשות המצרית לשדות תעופה - תשמור על בעלות מלאה על הנכסים.
משרד התעופה המצרי משתף פעולה עם תאגיד המימון הבינלאומי IFC, זרוע ההשקעות של הבנק העולמי, המשמשת כיועצת טכנית, משפטית ופיננסית. המודל החדש נועד להביא הון, ידע וניסיון לשיפור התשתיות והשירותים מבלי לוותר על הבעלות הציבורית. אלו שדות התעופה שייכללו במהלך:
שדה התעופה הבינלאומי הורגדה (כשלב ראשון), שדה התעופה ספינקס, שארם א-שייח, בורג׳ אל-ערב (אלכסנדריה), לוקסור, אסואן, סוהאג׳, אסיוט, אבו סימבל, מרסה מטרוח ואל-עלמיין.
המהלך הוא חלק מיעד מצרי להגדיל את מספר התיירים השנתי ל-30 מיליון. הוא מתבצע לצד צעדים נלווים כמו שדרוג הצי האווירי הלאומי, שיפור מערכות ניהול הטיסה, וקידום איכות השירות. למרות פתיחת השערים להון הפרטי, הרשויות מדגישות כי אין מדובר בהפרטה: ״המטרה היא ליצור איזון כלומר ליהנות ממימון וניסיון עסקי מבלי לפגוע בריבונות״, כך לדברי אל-חפני.