רשות התעופה האזרחית הסורית הכריזה ביום חמישי על תכנית שאפתנית לבניית נמל תעופה חדש בבירה דמשק שיהיה בעל יכולת טיפול שנתית של עד 30 מיליון נוסעים, וזאת כחלק ממהלך כולל לשיקום תשתיות התעופה במדינה ולמשיכת השקעות זרות.
לפי הודעת ראש הרשות הסורית לתעופה אזרחית, עומר אל-חצ׳רי, התכנית כוללת גם את הסבת שדה התעופה הצבאי ״אל-מזה״ למתקן אזרחי, תוך שילובו בתכנית פיתוח תחבורתית אזורית רחבה. בנוסף, בכוונת הממשלה הסורית לשדרג את חמשת שדות התעופה המרכזיים במדינה, אותם הגדיר אל-חצ׳רי כ״יעדים אטרקטיביים להשקעה״.
במסגרת התכנית ישודרג נמל התעופה הבינלאומי של דמשק, כך שיכולתו תעלה מ-2.5 ל-5 מיליון נוסעים בשנה. כמו כן, יורחב נמל התעופה של חאלב ויכולתו תעלה ל-2 מיליון נוסעים בשנה. בנוסף, סוריה מתכוונת לפתוח את שוק התעופה למשקיעים זרים, תוך מתן תמריצים והסרת מגבלות רגולטוריות, עם דגש על חברות מן המפרץ.
הודעת רשות התעופה מגיעה על רקע פורום ההשקעות הסעודי-סורי 2025 שנערך בשבוע שעבר בדמשק. באירוע השתתפו למעלה מ־100 חברות פרטיות סעודיות ולפחות 20 גופים ממשלתיים מהמלכה. במהלך הכינוס, נחתם הסכם שיתוף פעולה בין חברת האחזקות לשדות תעופה הסעודית לבין רשות התעופה הסורית במטרה לתכנן ולבצע את פרויקטי השיקום המרכזיים במגזר התעופה.