נמל התעופה הבינלאומי המלך עבד אל-עזיז בג׳דה שבסעודיה רשם השבוע ציון דרך היסטורי חדש, והגיע ל-50 מיליון נוסעים השנה. נתון זה הוא הגבוה ביותר שנרשם אי פעם על ידי נמל תעופה סעודי מאז תחילת הטיסות בממלכה, וממקם אותו בין שדות התעופה העמוסים ביותר בעולם מבחינת תנועת נוסעים.
״חברת שדות התעופה של ג׳דה״ האחראית על תפעולו של שדה התעופה המלך עבד אלעזיז ציין בטקס חגיגי את הגעתו של הנוסע ה-50 מיליון לנמל התעופה הבינלאומי. הנוסעת, אזרחית צרפתייה, הגיעה מפריז בטיסה של חברת התעופה הסעודית כדי להשתתף באירוע ספורט שאירחה ג׳דה. היא התקבלה על ידי אנשי החברה שהעניקו לה שי.
מנכ״ל חברת שדות התעופה של ג׳דה, מאזן ג׳והר, הצהיר מצדו כי ההגעה ל-50 מיליון נוסעים ״מוכיחה את מוכנותו התפעולית הגבוהה של שדה התעופה ומייצגת צעד מכריע לקראת השלב הבא, בהכנה להכפלת מספר זה בשנים הקרובות״.
