החטיבה לתכנון וכלכלה ברשות המסים פרסמה היום את נתוני יבוא מוצרים בני קיימא עבור חודש יולי 2016. על פי הנתונים, בתחום יבוא כלי רכב נרשם בחודש יולי יבוא בהיקף של 25,146 כלי רכב (פרטיים) לעומת 25,351 כלי רכב ביולי 2015, ירידה בשיעור של כ-1%.
יבוא רכב מסחרי בחודש יולי הסתכם ב-1,211 כלי רכב, גידול של 73%. למרות הירידה המזערית ביבוא רכב לעומת אשתקד, כמות היבוא של רכב היא גבוהה וזאת לאחר יבוא גבוה במיוחד בחודש מאי 2016. באפריל - יולי 2016 הובאו לארץ 104 אלף כלי רכב, לעומת 82 אלף בתקופה המקבילה ב-2015, גידול של קרוב ל-27%, (הרבעון הראשון לא נמדד מכיוון שהיבוא של כלי רכב היה נמוך בגלל יבוא גבוה בסוף 2014).
היבוא המוגבר של כלי רכב בתקופה האחרונה מוסבר בעיקר משחרור מלאים של מכוניות לחברות הליסינג וההשכרה, מבצעים מיוחדים שערכו החברות ליבוא רכב, קניות של רכבים 0 ק"מ, וקלות קבלת אשראי לקניית רכב חדש.
בחודשים ינואר – יולי 2016 הסתכם יבוא כלי הרכב הפרטיים ב-179,578 כלי רכב, עלייה של 40% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. העלייה ביבוא רכב נוסעים ומסחרי נובעת כתוצאה מהיבוא הנמוך בחודשים ינואר – מרץ 2015, לאחר יבוא גבוה במיוחד בדצמבר 2014, לפני השינויים במיסוי הירוק שתחולתם הייתה בינואר 2015. וכן יבוא מוגבר בחודשים מאי ויוני. יצוין כי יבוא כלי הרכב לישראל בחודשים ינואר – יולי 2016 גבוה מהממוצע לעומת שנים קודמות. נתוני המגמה מצביעים על עליה גבוהה ביבוא כלי הרכב לישראל ב-12 החודשים האחרונים.
בתחום יבוא מוצרי חשמל ואלקטרוניקה בחודש יולי 2016 חלה עליה ביבוא של מוצרי החשמל הלבנים למעט מדיחי כלים, במקררים נרשמה עליה ביבוא בשיעור של 48%. במכונות כביסה חלה עליה של 1%, במייבשי כביסה חלה עליה של כ-142%. רק במדיחי כלים חלה ירידה של 21%.
ביבוא מוצרי אלקטרוניקה בידורית חלה ירידה ביבוא , ביבוא טלוויזיות חלה ירידה של כ- 8% ובמכשירי וידיאו ו- DVD חלה ירידה בשיעור של כ-20%.
יש לציין כי מתחילת השנה חלה עליה ביבוא ברוב המוצרים הלבנים ומוצרי האלקטרוניקה הבידורית, מלבד במכונות כביסה ומדיחי כלים בהם חלה ירידה קטנה.
עוד נמסר מהחטיבה לתכנון וכלכלה ברשות המסים כי נתוני המגמה בחודשים האחרונים מצביעים על יציבות עם נטייה קלה לעליות ביבוא לישראל.