אם אתם עדיין חושבים שבינה מלאכותית (AI) היא עניין למפתחים ואנשי דאטה הגיע הזמן להתעורר. השימוש ב-AI הפך לחלק בלתי נפרד מהעולם העסקי והארגוני, ונדמה שככל שחולף הזמן, כך הוא גם תופס מקום משמעותי יותר בהחלטות אסטרטגיות ובכלל זה גם בגיוס עובדים.
מנכ״ל Shopify, טובי לוטקה, פרסם לאחרונה מדיניות חדשה: לא ניתן לפתוח משרות חדשות בארגון מבלי להוכיח שהמשימות אינן ניתנות לביצוע על ידי AI. זו לא אנקדוטה. זה סימן מובהק לשינוי תפיסתי עמוק: הבינה המלאכותית כבר לא רק כלי עזר - היא גורם שמעצב את עולם העבודה מחדש. המסר ברור: אם אתם לא מבינים איך לעבוד עם מערכות AI – תישארו מאחור. וזה נכון פי כמה וכמה כשזה מגיע לעולם הגיוס.
הרובוט שמחליט אם תזומנו לראיון
מרבית קורות החיים היום נסרקים ומסוננים על ידי מערכות אוטומטיות (ATS). המגייסים האנושיים בכלל לא רואים את הקובץ אם הוא לא עומד בקריטריונים של האלגוריתם. זו מציאות שבה מי שלא יודע ״לדבר AI״, פשוט לא עובר לשלב הבא.
איך מתרגמים את עצמכם ל-AI?
1. מילות המפתח קובעות
מערכות ה-ATS מתבססות על התאמה בין מילות מפתח במודעת הדרושים לבין מה שמופיע בקורות החיים. לדוגמה, אם המשרה מחפשת ניסיון ב-״ניהול רכש גלובלי״ ואתם כתבתם ״עבודה מול ספקים״ - יכול להיות שהמערכת פשוט דילגה עליכם. אותו דבר עם מונחים כמו ISO 9001, ״שרשרת אספקה״ או ״B2B Sales״. השתמשו בכלים כמו ChatGPT או Jobscan כדי לזהות את המילים הקריטיות בכל מודעה.
2. לינקדאין הוא התיק האישי שלכם
גם הפניות של מגייסים באמצעות הלינקדאין מתבצעות בעזרת AI - והן מתבססות על מה שהמערכת מזהה בפרופיל שלכם. אם שכחתם לציין שיש לכם ניסיון וידע ב-״SAP״, ״Lean Management״ או ״L&P״ - פשוט לא תופיעו בתוצאות החיפוש. תדאגו שהפרופיל שלכם מדבר בשפה של המערכת.
3. יוזמה בסטנדרט גבוה
פנייה ישירה למגייסים יכולה לעבוד - אם היא מדויקת. אל תשלחו הודעה גנרית. השתמשו ב-AI כדי לנסח פנייה אישית וקולעת שמבוססת על תיאור התפקיד שלכם. זה לוקח בדיוק דקה – אבל עשוי לעשות את ההבדל.
4. ראיון מוקלט? תתכוננו כמו למצגת הנהלה
יש חברות שכבר עושות שימוש בראיונות וידאו מוקלטים, שעוברים ניתוח אוטומטי של טון, דיקציה ואפילו הבעות פנים. בין אם אתם מתמודדים על תפקיד של מנהל תפעול, מנהל שירות, או מנהל כספים – חשוב להעביר ביטחון, מקצועיות ובהירות במסר. התכוננו כמו לפרזנטציה בפני ההנהלה.
5. הצגה עצמית ברורה
גם שיחת טלפון עם מגייס יכולה להיות מוקלטת ומסוכמת על ידי AI. אם אתם לא יודעים להסביר ב-30 שניות מה הניסיון שלכם ב״ניהול מערכי הפצה״, ״שיפור שירות לקוחות״ או ״הובלת פרויקטים בתחום הייצור״ - פשוט לא תעברו לשלב הבא. הכינו מראש משפט מפתח שיעביר את המסר בצורה חדה ומהירה.
לסיכום, קל להתבלבל מהשינויים. הקצב מסחרר, והטכנולוגיה מתקדמת מהר יותר מהיכולת שלנו להסתגל. אבל מי שיבין איך העולם הזה פועל – יוכל לרתום אותו לטובתו. זה לא אומר לוותר על האנושיות, אלא להבין שהגישה השתנתה. לפני שהמגייסים האנושיים יקבלו אתכם, הם צריכים למצוא אתכם. והמערכת האוטומטית היא זו שמחליטה אם אתם ״שווים״ את הריאיון.
לבנת קיזנר - בעלים ומנכ״לית EXECULEAD - משרד EXECUTIVE SEARCH לאיתור וגיוס בכירים. לבנת מלווה כיום דירקטוריונים, מנכ״לים והנהלות בכירות באיתור המועמדים הכי מדויקים עבורם לתפקידים בכירים במגוון גדול של תעשיות בארץ ובעולם. בעברה כיהנה כמנכ״לית המכללה העסקית, מנכ״לית קבוצת מכללות תפנית-פאר וסמנכ״לית שירותים עסקיים באיגוד לשכות המסחר. דוא״ל [email protected] נייד 052-3421616 www.execulead.co.il