התפיסה הראשונה של הברחת כבד אווז לישראל

שני שותפים ממסעדה ממרכז הארץ ואחרים נתפסו בעת ניסיון הברחה של כבד האווז. עוד בטובין: שרימפס ופירות ים


12:42 ,29.06.2014 מאת: מערכת פורט2פורט

בודקי מכס נתב"ג תפסו כ-40 ק"ג כבד אווז וכ-60 ק"ג שרימפס ופירות ים שהגיעו מהולנד מוברחים במסלול הירוק.

 

לדברי מפקחי משרד החקלאות ופיתוח הכפר שהוזמנו למקום, מדובר בתפיסה ראשונה אי פעם של הברחת כבד אווז. היחידה המיוחדת של מכס נתב"ג הוזעקה למסלול הירוק ובחקירה ראשונית עלה כי בין ארבעת המבריחים שני שותפים של מסעדה במרכז הארץ.

 

הסיפור החל בבדיקה שגרתית המבוצעת לנוסעים הנכנסים לארץ. שלושה נוסעים שחזרו בטיסה מהולנד ועברו במסלול הירוק, הוחשדו  על ידי בודקי המכס. בבדיקת שנערכה בתיקי הצ'מידן שלהם, נתפסו מוצרי מזון שאסור להכניסם לארץ ללא אישורי ייבוא. מתשאול הנוסעים התברר כי היה איתם בטיסה נוסע נוסף, שכבר עזב את אולם הנוסעים. אנשי היחידה המיוחדת של המכס דלקו בעקבותיו ועוד בטרם עלה למונית, החזירו אותו לבדיקת תכולת הצ'ימידן שלו.

 

אל המקום הוזעקו גם מפקחי משרד החקלאות ופיתוח הכפר, הואיל ומדובר בתפיסה של מוצרי מזון מן החי. החקירה הראשונית העלתה כי מדובר בשני שותפים במסעדה, שניסו להבריח את כבד האווז, פירות הים והשרימפס מהולנד, לטובת הגשתם לאורחים באירוע הפתיחה של המסעדה. לדברי מפקחי משרד החקלאות ופיתוח הכפר, מדובר בנתחי כבד אווז הנחשבים איכותיים במיוחד, כששווי ק"ג אחד הינו 20 אירו.

 

את כבד האווז ניסו המבריחים להכניס לארץ תוך התחמקות מתשלום מסי יבוא וללא אישור ייבוא, שכן הם יוצרו במשחטה שאינה מאושרת לייבוא לישראל. כבד האווז הושמד והחקירה בעיצומה.