התעשיינים: עצמאות המתפרות מהווה נכס לאומי

בעקבות הארכת הוראת השעה המעניקה סמכות לממשלה להתקין תקנות להעדפת תוצרת הארץ בתחום הטקסטיל ביחס לרכישות של גופי הביטחון בירך נשיא התאחדות התעשיינים, ד״ר רון תומר, על המהלך ועל חשיבות שמירת תעשיית הטקסטיל הביטחוני פעילה בישראל


08:10 ,16.07.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שניה ושלישית הארכת הוראת השעה המעניקה סמכות לממשלה להתקין תקנות להעדפת תוצרת הארץ בתחום הטקסטיל ביחס לרכישות של גופי הביטחון. החוק, אותו יזמו הח"כים עפיף עבד ומיכאל ביטון יאריך את הוראת השעה המעניקה סמכות לממשלה להתקין תקנות להעדפת תוצרת הארץ בתחום הטקסטיל ברכישות כוחות הביטחון לחמש שנים נוספות. עוד יאפשר החוק ל-4,500 עובדות דרוזיות שעבדו קשה במהלך המלחמה במטרה לספק לכוחות הביטחון תוצרת כחול לבן.

 

נשיא התאחדות התעשיינים, ד״ר רון תומר, בירך על המהלך ועל חשיבות שמירת תעשיית הטקסטיל הביטחוני פעילה בישראל. ״בעת חירום המתפרות סיפקו מדים, אפודים וציוד לכוחות הביטחון לשטח במהירות שיא ללא תלות ביבוא. המלחמה הוכיחה מדוע אסור לישראל לסמוך על אף מדינה, ועד כמה עצמאות המתפרות מהווה נכס לאומי. זאת ועוד, מרבית המתפרות נמצאות בכפרים של אחינו הדרוזים ויש בתמיכה זאת של כל כנסת ישראל כדי לשדר מסר שלשותפות ואחריות הדדית״. 

 

ח״כ מיכאל ביטון אמר: ״תיעדוף תוצרת מקומית הוא לא רק עניין כלכלי, הוא חוסן לאומי, ביטחון ישראלי ופרנסה לאלפי משפחות. 4,500 נשים דרוזיות שעובדות במתפרות כוחות הביטחון תלויות בכך. זהו לא רק מאבק של הציבור הדרוזי, זה מאבק של כולנו. במשך שנתיים בלמתי את הפגיעה בהן, והיום, בזכות החוק שעבר, ההגנה עליהן מעוגנת באופן רשמי וקבוע. זהו חוק של צדק חברתי, ביטחוני וכלכלי, שמחזק את ישראל מהשורש״. 

 

ח״כ עפיף עבד אמר: ״העדה הדרוזית תמיד עומדת לצד מדינת ישראל, כתף אל כתף, האמהות הדרוזיות מגדלות בנים לוחמים, ועכשיו תורנו להחזיר להן בחזרה. תוך פחות משבוע העברנו חוק חשוב בקריאה שניה ושלישית, שמבטיח רציפות תעסוקתית ל-4,500 נשים דרוזיות שמועסקות במפעלי הטקסטיל״. 

 

רמזי גבאי, מ״מ יו״ר איגוד תעשיות הטקסטיל והאופנה בהתאחדות התעשיינים, בירך בשם כל חברי האיגוד ובמיוחד המתפרות שעובדות לכוחות הביטחון, בראש ובראשונה את יוזמי החוק, ח״כ עבד וביטון, ולח״כים אופיר כץ, יינון אזולאי ושמחה רוטמן, ואמר: ״בזכותם אלפי תופרות מהפריפריה והכפרים הדרוזים, שאינן יוצאות מהישובים מטעמי דת או חברה, יכולות להמשיך ולהתפרנס בכבוד וזוכות להכרה בתרומתן החשובה למען חיילי צה״ל וכוחות הביטחון בכלל. מלחמת ׳חרבות ברזל׳ הדגישה פעם נוספת את חשיבות רכש טקסטיל ביטחוני איכותי ומהיר. אספקת ציוד מיגון, אפודים, מדים טקטים ועוד ציוד טקסטיל רב אחר, לכוחות הביטחון חייבת להיעשות ראש ובראשונה מתוך התעשייה המקומית, אשר הוכיחה את יכולותיה המקצועיות ואת עמידתה בתקנים המחמירים הנדרשים עבור המשימות הייעודיות של הלוחמים״.