נשיא איגוד לשכות המסחר, עו"ד אוריאל לין, פנה לאחרונה ליו"ר ועדת הכספים של הכנסת, ח"כ הרב משה גפני, וליו"ר ועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת, ח"כ דוד רותם, בדרישה לעצור את שטף החקיקה בכנסת, אשר מוביל לדעתו לפגיעה במגזר העסקי. החוקים החדשים, לטענתו, באים לידי ביטוי בהגברת האכיפה המנהלית על החברות, הענקת סמכויות מוגדלות לפקידות, מתן קנסות גבוהים והחמרת הענישה הפלילית להנהלות של החברות.
מאיגוד לשכות המסחר נמסר כי, פנייתו של לין נעשית על רקע אישורו של החוק להגברת יעילות האכיפה של הרשות לני"ע. לפני מספר חודשים אושר חוק זה בכנסת והוא מקנה מאז סמכויות פיקוח, סמכויות מעין שיפוטיות וסמכויות ענישה מנהליות רבות, בידי גוף מנהלי, הגם שנערכו מספר איזונים בחוק בכדי לשמור על זכויות המפוקחים.
לדברי לין, "באם חשבו בעלי החברות שבכך תם העניין הרי שזמן קצר בלבד לאחר אישור החוק בכנסת, הציע אגף שוק ההון במשרד האוצר חוק אכיפה מנהלי משלו, המקנה לו סמכויות רחבות אף יותר מאלו שהוקנו לרשות לני"ע, ומבלי להעמיד את ההגנות המתאימות לכאורה למפוקחים על ידו. אם לא די בכך, הרי שגם הרשות להגבלים עסקיים הפיצה לאחרונה תזכיר חוק לאכיפה מנהלית משלה, וכך גם רשויות מנהליות אחרות פועלות במטרה לחוקק חוקי אכיפה מנהליים להעצמת סמכויותיהם. כל זאת בנוסף לדרישות רגולטוריות בלתי פוסקות המגדילות את העלויות של ניהול עסק בשוק ההון. "
לדעת לין, "ריבוי החקיקה יהיה בעוכרינו. אנו מקימים ממשלים נפרדים לכל רשות עם עקרונות שונים. זהו תהליך שהופך אותנו ל'מדינת משטרה'. חברות רבות לא תוכלנה לפעול בסביבה עסקית עם איום מתמיד של קנסות בסכומים עצומים ועלויות כבדות. מרביתן תפסקנה לפעול והתחרותיות תקטן. הגיע הזמן לראות את הדברים בראיה כוללת. מן הראוי לעצור את הליכי החקיקה ולבחון חקיקת חוק אכיפה מנהלי אחיד לכלל הרגולטורים במשק ועל כן יש לקיים דיון יסודי על סמכות אכיפה מרכזית במדינה כמו היועץ המשפטי לממשלה."
לין מוסיף ומציין כי, במסגרת חוק אכיפה מנהלי אחיד לכלל הרגולטורים במשק, יש ליצור הפרדה ברורה בין ההפרות הטכניות, שבגינן יש להפעיל את ההליך המנהלי, לבין העבירות הפליליות המובהקות, שבצידן מחשבה פלילית ושבגינן יש להפעיל את ההליך הפלילי, ולאפשר למי שמעוניין להישפט על ביצוע עבירה פלילית לפנות לבית המשפט.