תבור תתאם בין האוצר לקרן היצואנים בערבות מדינה

חברת תבור כלכלה ופיננסים זכתה במכרז של משרד האוצר לשמש כגוף המתאם בקרן ליצואנים בערבות המדינה, זאת בנוסף לפעילותה כמרכזת הקרן לעסקים קטנים


00:00 ,08.04.2010 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת תבור כלכלה ופיננסים זכתה במכרז של משרד האוצר לשמש כגוף המתאם בקרן ליצואנים בערבות המדינה, זאת בנוסף לפעילותה כמרכזת הקרן לעסקים קטנים
 
הקרן ליצואנים הוקמה במטרה להקל על מצוקת האשראי הקיימת של יצואנים, תוך הפחתת הצורך בהמצאת בטחונות מטריאליים לצורך העמדת ההלוואה. על פי תנאי הקרן יכולים להגיש בקשה, עסקים אשר מחזור המכירות שלהם אינו עולה על 15 מיליון דולר בשנה ומייצאים לפחות 5% ממחזור המכירות. העסקים זכאים לקבלת הלוואה של עד מיליון דולר או 20% ממחזור המכירות (הנמוך מביניהם). 
 
חברת תבור מפעילה את הקרן לסיוע לעסקים קטנים במהלך חמש השנים האחרונות. במסגרת פעילות זו אישרה הקרן הלוואות לכ-4,200 עסקים בהיקף של כ- 1.3 מיליארד שקל. בשנת 2009 לבדה אושרו כ-1000 בקשות בהיקף של כ-300 מיליון שקל. החל מחודש אפריל 2010 חברת תבור מרכזת גם את הקרן ליצואנים.
 
חברת תבור כלכלה ופיננסים נוסדה בשנת 1991 ומהווה חברת ייעוץ כלכלי בין המובילות במשק. החברה מספקת שירותי ייעוץ אסטרטגי לגופים ממשלתיים ולבנקים המובילים במשק, בונה תוכניות עסקיות לחברות פרטיות מגוון תחומים ומלווה את החברות בעת יישום האסטרטגיה, ביצוע הערכות שווי לצורך מיזוגים ורכישות, השקעות, מיסוי ועוד.