ברבעון השלישי של 2013 פוטרו 1,500 עובדים ממפעלים ברחבי הארץ, ירידה של 0.4% במצבת העובדים בתעשייה בהשוואה לרבעון השני.
צניחה דרמטית במצבת העובדים נרשמה בתעשיית המזון, עם פיטורים של כ-410 איש (0.7%-), לצד פיטורים של כ- 220 איש בתעשיית הטקסטיל וההלבשה (1.9%-) ופיטורים של כ-230 עובדים בתעשיית המכשור הרפואי.
הירידה במצבת העובדים בתעשייה נרשמה לאחר גידול מתון של 0.2% ברבעון השני של השנה וקיפאון במצבת העובדים ברבעון הראשון.
הנתונים עולים מדוח מועסקים בתעשייה של האגף למחקר כלכלי בהתאחדות התעשיינים.
נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר לשכת התיאום צביקה אורן: "הפיטורים הנרחבים של עובדים ממפעלים הינם תוצאה ישירה של הירידה החדה ביצוא התעשייתי, שחלה לנוכח השחיקה בכושר התחרות של התעשייה הישראלית למול השווקים הבינלאומיים. זאת בשל התחזקות השקל אל מול הדולר, הרגולציה המכבידה והעלויות ההולכות וגדלות המוטלות על התעשייה, שנמצאות באחריות הממשלה - מים, ארנונה וחשמל. אני קורא לממשלה לטפל באופן מיידי בחסמים אלו, על מנת לשפר את כושר התחרות של התעשייה ולעזור לה לחזור למסלול של צמיחה. רק כך נראה עלייה במצבת המועסקים בתעשייה במקום פיטורים נרחבים".
במקביל נרשמה ירידה של 0.8% במצבת העובדים בענפי הכימיה והנפט וירידה של 1% בענף הציוד אלקטרוני לצריכה ותקשורת, עם פיטורים של כ-170 איש, ו-155 איש בהתאמה. זאת לצד ירידה במצבת העובדים בענפי הנייר ומוצריו (1.5%-), המתכת הבסיסית (2%-) והמכונות והציוד (0.6%-).
פיטורים אלו קוזזו במקצת הודות לקליטת עובדים במספר ענפים בודדים בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המסורתית - גידול מהיר חל במצבת העובדים נרשם בענף העץ והריהוט – 270 עובדים (2%+), לאחר שני רבעונים רצופים של פיטורי עובדים מהענף. במקביל, קליטת עובדים נרשמה בענף הדפסת חומר תקשורתי מוקלט – 190 עובדים (2.1%+).