לקראת חג הפורים הקרוב מורגשת אופטימיות בקרב חברי ענף הצעצועים באיגוד לשכות המסחר. בעלי חנויות מעידים כי מורגש הרצון לרכוש בארץ ולא באתרי סחר בינ״ל.
מזה מספר שנים שחג הפורים נקלע לאירועים שמעיבים על שמחת החג - קורונה, אירועי טרור ומלחמה. לקראת פורים הקרוב, התחושות שונות. לדברי מאיר קלוגהפט יו״ר ענף הצעצועים באיגוד לשכות המסחר, צפוי שהשנה תהיה חזרה לשגרה. ״פורים הוא בעיקר חג של ילדים, אך גם מבוגרים מציינים את החג באירועים ובמסיבות מיוחדות״.
מנכ״ל מכון התקנים, ד״ר גלעד גולוב: ״לקוחות שנבדקים אצלנו מקפידים על בטיחות ואיכות המוצרים. אנו רואים מגמת שיפור במהלך השנים. אנחנו מדגישים לפני חג הפורים את החשיבות בשמירה על בטיחות הילדים בעת רכישת תחפושת, שימו לב לאזהרות היצרן והוראות השימוש״
מסקר שנערך בהזמנת ענף הצעצועים בלשכת המסחר על ידי חברת צ׳מנסקי בן שחר עולה כי הצריכה הממוצעת למשפחה של תחפושות ואביזרים עומד על כ-70 עד 80 שקל בממוצע לילד. סך כל הצריכה לפורים מהווה כ-10% מסך הרכישות השנתיות בענף העומד על כ-140 מיליון שקל.
על פי דיווח של בעלי העסקים בענף עולה כי האטרקטיביות לרכישת מוצרים באינטרנט ירדה משמעותית בשנים האחרונות וזאת ממספר סיבות בהן בטיחות, מחירים, חווית רכישה וזמינות.
ערן טל מנהל תחום הצעצועים בלשכת המסחר: ״חשוב מאוד שהורים יוודאו שילדיהם ערים לסכנות שבמוצרים מסוימים ויאסרו עליהם לרכוש ולשחק עם צעצועים מסוכנים שעלולים לפגוע בהם או באחרים״.