הולך וגדל הגרעון המסחרי בתעשיית המזון – בששת החודשים הראשונים של השנה

גזי קפלן, יו"ר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים : הולך וגדל הגרעון המסחרי בתעשיית המזון - בששת החודשים הראשונים של השנה גדל בכ- 12% הפער השלילי בין יבוא המזון ליצוא - הגרעון הסתכם ב- 236.2 מליוני דולרים


00:00 ,30.09.2002 מאת: מערכת פורט2פורט
גזי קפלן, יו"ר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים : הולך וגדל הגרעון המסחרי בתעשיית המזון - בששת החודשים הראשונים של השנה גדל בכ- 12% הפער השלילי בין יבוא המזון ליצוא - הגרעון הסתכם ב- 236.2 מליוני דולרים; עם זאת, נרשמה עלייה של כ- 1% בתפוקת תעשיית המזון ונקלטו כ- 600 עובדים בענף; קורא להגביר רכישות מזון תוצרת כחול-לבן

הולך וגדל הגרעון המסחרי בתעשיית המזון - בששת החודשים הראשונים של השנה גדל בכ- 12% הפער השלילי בין יבוא המזון ליצוא - הגרעון הסתכם ב- 236.2 מליוני דולרים. גזי קפלן, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים שמסר על כך מציין כי עם זאת, במחצית הראשונה של השנה נרשמה עלייה של כ- 1% בתפוקת תעשיית המזון וכ- 600 עובדים נקלטו בענף, לראשונה זה 6 שנים.

קפלן מסר כי בחודשים ינואר-יוני 2002 חלה ירידה דולרית של כ- 3.5% ביצוא תעשיית המזון לעומת התקופה המקבילה אשתקד שהסתכם ב- 210.2 מליוני דולרים. בתוך כך יצוא תעשיית הבשר והעופות המעובדים ירד בתקופה זו בכ- 28% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב- 18 מליוני דולרים; יצוא תעשיית פירות וירקות מעובדים גדל במחצית הראשונה של השנה ב- 6.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב- 75.8 מליוני דולרים; יצוא תעשיית השוקולד והממתקים ירד בששת החודשים הראשונים של השנה ב- 12.1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב- 2.9 מליוני דולרים; יצוא היין והמשקאות החריפים עלה בששת החודשים הראשונים של השנה ב- 7.9% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב- 4.1מליון דולרים.

קפלן מציין כי לעומת הירידה הנמשכת ביצוא המזון זו השנה השביעית ברציפות, ממשיך במקביל יבוא המזון לגדול. במחצית הראשונה של השנה גדל יבוא המזון המשקאות והטבק ב- 4.1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב- 446.4 מליוני דולרים.

בתוך כך, יבוא המזון בתקופה זו גדל ב- 2.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב- 358 מליוני דולרים; יבוא המשקאות הקלים גדל ב- 54.9% והסתכם ב- 7.9 מליוני דולרים; יבוא המשקאות החריפים גדל ב- 17.4% והסתכם בכ- 22.9 מליוני דולרים; יבוא טבק וסיגריות הסתכם בכ- 57.6 מליוני דולרים - גידול של 6.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

על רקע המשכות המגמה של הגידול בגרעון המסחרי בתעשיית המזון, קורא קפלן לצרכנים ולממשלה להגביר את רכישות המזון מתוצרת כחול-לבן ולעודד רכישת מזון מתוצרת כחול לבן במשרדי הממשלה, ברשויות המקומיות ובחברות ציבוריות ובכך למנוע אבטלה ופיטורי עובדים.

הוא הוסיף כי אחת המגמות המאפיינות את המחצית הראשונה של שנת 2002 הינה שחיקת המחירים לצרכן של מוצרי המזון. במחצית הראשונה של השנה עלה מדד המחירים לצרכן ב- 6.3% בעוד שמדד המחירים לצרכן בתחום המזון (לא כולל פירות וירקות), עלה בתקופה זו ב- 1.7% בלבד.

יצויין כי גם בשנת 2001 פיגר מדד המחירים לצרכן של מוצרי מזון, אחר המדד. מדד המחירים הכללי לצרכן עלה אשתקד ב- 1.4% ואילו מדד המחירים לצרכן- מזון עלה בשנת 2001 ב- 1.1% בלבד.