התמ"ת: חברת B. Braun הגרמנית מצטרפת למסגרת התאגידים בלשכת המדען הראשי

במעמד שר התמ"ת חתמו המדען הראשי ומנהל השירותים הרפואיים של החברה הגרמנית על הסכם שת"פ במהלך תערוכת ביו-מד-ישראל


00:00 ,15.06.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

במעמד שר התמ"ת חתמו המדען הראשי ומנהל השירותים הרפואיים של החברה הגרמנית על הסכם שת"פ במהלך תערוכת ביו-מד-ישראל
 
המדען הראשי במשרד התמ"ת, ד"ר אלי אופר, ומנהל השירותים הרפואיים של חברת B. Braun, ד"ר אלכסנדר שַאכטרוּפ, חתמו היום על הסכם שת"פ ביניהם במהלך תערוכת ביומד ישראל המתקיימת בימים אלה בת"א.
 
שר התמ"ת, בנימין בן אליעזר, בירך על ההסכם וציין כי בהיותו ההסכם השישי הנחתם עם חברה אירופית הינו בעל  "חשיבות רבה להידוק קשרי המו"פ בין חברות ישראליות לחברות אירופיות, במיוחד לגדולות שבהן, וזאת ערב כניסתה של ישראל לתפקיד הנשיאה התורנית של תוכנית השת"פ במו"פ תעשייתי האירופית - יוריקה במחצית 2010".
 
המדען הראשי, ד"ר אלי אופר, ציין בסיפוק את העובדה כי B. Braun היא חברת הביומד השלישית המצטרפת למסגרת השת"פ עם תאגידים בלשכתו, מאז הוכרז תחום זה כמועדף ע"י ועדת המחקר בראשותו. "מסגרת זאת מקנה לחברות התרופות והציוד הרפואי הישראליות, במיוחד לצעירות שבהן, את הגישה, החיונית להן כל כך, לחברות הביומד הגדולות ששיתופי פעולה אסטרטגיים עמן יכולים לקדם בצורה משמעותית את פעילותן המסחרית הגלובלית".
 
מסלול התאגידים בלשכת המדען הראשי בתמ"ת מציע מסגרת ייחודית לשיתוף פעולה טכנולוגי בין חברות  ישראליות לתאגידים רב-לאומיים. על פי ההסכם, המדען הראשי מסייע לחברה רב-לאומית באיתור טכנולוגיות ישראליות העונות לצורכי התאגיד, ומעניק תמיכה כספית למימון המו"פ הנדרש להשלמת הפיתוח. התאגיד הרב-לאומי תומך בפרויקט המשותף בשווה ערך למענק המדען, אם בהשקעה כספית ואם דרך השאלת ציוד פיתוח, יעוץ טכנולוגי ורגולטורי, הכוונה שיווקית וכולי. בדרך זו, עוזר התאגיד לחברה הישראלית לצמוח ופותח בפניה אפשרויות שיווק בחו"ל.
 
חברת B. Braun עוסקת בייצור תרופות וציוד רפואי ומשווקת מוצריה לבתי חולים רבים ברחבי העולם. מכירות החברה מסתכמות בכ-4 מיליארד יורו בשנה והיא מעסיקה כ-40 אלף עובדים ברחבי העולם.
 
 
בסך הכל, חתמו עד היום 12 תאגידים רב-לאומיים על הסכם השת"פ עם המדען הראשי, בהם אינטל, אורקל, IBM, אלקטל, ג'נרל אלקטריק, דויטשה טלקום, מיקרוסופט, מרק,HP, קוקה קולה ורנו-ניסן.
 
לדברי המדען הראשי, מסלול התאגידים בלשכתו, הפך בשנים האחרונות לחלופה המועדפת ע"י תאגידים רבים, לצורך ביצוע פרויקטים משותפים עם חברות ישראליות.