יו"ר תעשיות הטכסטיל בהת' התעשיינים: מדיניות הממשלה גרמה להגברת יבוא מוצרי הלבשה זולים מסין

בעקבות הודעת ארה"ב כי תגביל יבוא מוצרי ההלבשה מסין אומר רמזי גבאי: לו ממשלת ישראל היתה נוהגת כמו ארה"ב - תעשיית הטקסטיל יכולה היתה לקלוט 5,000 - 8,000 עובדים חדשים בתחום התפירה, במקום לפטר כ-40% מהמועסקים בענף ב-7 השנים האחרונות


00:00 ,24.11.2003 מאת: מערכת פורט2פורט
בעקבות הודעת ארה"ב כי תגביל יבוא מוצרי ההלבשה מסין אומר רמזי גבאי: לו ממשלת ישראל היתה נוהגת כמו ארה"ב - תעשיית הטקסטיל יכולה היתה לקלוט 5,000 - 8,000 עובדים חדשים בתחום התפירה, במקום לפטר כ-40% מהמועסקים בענף ב-7 השנים האחרונות.

לו ממשלת ישראל היתה נוהגת כמו ארה"ב ומטילה מכסי מגן נמוכים או מכסות על יבוא טקסטיל והלבשה מסין - תעשיית הטקסטיל בארץ יכולה היתה לקלוט 5,000 - 8,000 עובדים חדשים בתחום התפירה, במיוחד באזורי הפריפריה והמגזר הדרוזי. כך טוען רמזי גבאי, יו"ר איגוד תעשיות הטקסטיל והאופנה בהתאחדות התעשיינים ומנכ"ל אופיס טקסטיל. זאת במקום לפטר כ-40% מהמועסקים בענף - כ- 17,500 עובדים ב-7 השנים האחרונות, תוך סגירתם של עשרות מפעלי טקסטיל והלבשה. כל זאת, בעיקר בשל אי קבלת הממשלה את הצעת תעשייני הטקסטיל בנושא זה.

כזכור, לפני כשנתיים תבעו תעשייני הטקסטיל מהממשלה לקבוע מכסות ומכסים על יבוא מהמזרח הרחוק בכלל ומסין בפרט על מוצרים מוגמרים, שגובהם יהיה 20% יותר מהנהוג כיום. דהיינו בשיעור של 32%. מדובר רק על יבוא מוצרים מוגמרים (כמו הלבשה, מצעים ועוד).

יצויין כי ממשלת ארה"ב החליטה בימים האחרונים להגביל יבוא מוצרי הלבשה מסין כמו אריגים סרוגים, חלוקי בית ובגדים תחתונים לנשים. יודגש כי הגרעון המסחרי של ארה"ב מול סין עלה בחודש ספטמבר האחרון לשיא 12.7 מיליארד דולר, לעומת גרעון של 11.7 מיליארד דולר בחודש שקדם לו.

רמזי ציין, כי ב-4 השנים האחרונות חל גידול של 58% ביבוא מוצרי הלבשה מוגמרים מהמזרח הרחוק (סין). מ-381 מליון דולר בשנת 98', ל-601 מליון דולר אשתקד.

מדיניות ממשלת ישראל, טוען יו"ר איגוד הטקסטיל בהתאחדות התעשיינים, היא הסיבה לכך שנפתחו השערים ליבוא מוצרי הלבשה זולים מסין ללא מכסות ומכס. דבר שחשף את תעשיית הטקסטיל לתחרות בלתי הוגנת. תחרות שגרמה, כאמור, לפיטורים המוניים של עובדי טקסטיל. מפוטרים המקבלים דמי אבטלה ובכך מגדילים את הוצאות הממשלה.