עיריית לוד מעדיפה לייבא חרס מפורטוגל לציפוי קירות הבתים המשוקמים, במקום לרכוש תוצרת כחול-לבן

דוד ארצי, יו"ר מטה כחול-לבן בהתאחדות התעשיינים: עיריית לוד, האחראית על פרוייקט שיקום השכונות בעיר, מעדיפה לייבא חרס מפורטוגל לציפוי קירות הבתים המשוקמים, במקום לרכוש תוצרת כחול-לבן


00:00 ,01.10.2002 מאת: מערכת פורט2פורט
דוד ארצי, יו"ר מטה כחול-לבן בהתאחדות התעשיינים: עיריית לוד, האחראית על פרוייקט שיקום השכונות בעיר, מעדיפה לייבא חרס מפורטוגל לציפוי קירות הבתים המשוקמים, במקום לרכוש תוצרת כחול-לבן; מדובר בעיסקה בהיקף של כ- 700 אלף ש"ח; קורא לשר השיכון ולראש העירייה לבטל ההחלטה

עיריית לוד, האחראית על פרוייקט שיקום השכונות בעיר, מעדיפה לייבא חרס מפורטוגל לציפוי קירות הבתים המשוקמים, במקום לרכוש המוצר מתוצרת כחול-לבן. כך מסר דוד ארצי יו"ר מטה כחול-לבן בהתאחדות התעשיינים, בהסתמכו על מכתבו של אדי מאור, מנכ"ל טרקוטה אופקים.

ארצי ציין כי מדובר בעסקה בשווי 700 אלף ש"ח לציפוי 12 בניינים בחרס במסגרת פרוייקט שיקום השכונות בלוד, בשטח של 11,500 מ"ר.

ארצי קורא לשר השיכון נתן שרנסקי ולראש עיריית לוד מר מקסים לוי, לבטל לאלתר ההחלטה הפוגעת בתעשייה הישראלית דווקא בתקופה של אבטלה גואה ומיתון עמוק.

אדי מאור מנכ"ל טרקוטה אופקים מסר ליו"ר מטה כחול-לבן בהתאחדות התעשיינים כי במהלך השנתיים האחרונות הוא ניהל מו"מ אינטנסיבי עם מנהלי הפרוייקט לשיקום השכונות בלוד, הקשורים לעיריית לוד ולמשרד השיכון, ובסיום המו"מ החליט האדריכל להשתמש במוצרי החברה הישראלית. אך לאחר זמן קצר ובאופן תמוה נמסר לחברה כי הוחלט להשתמש במוצר דומה מתוצרת חוץ לשם ציפוי הקירות. מאור ציין כי המוצר מפורטוגל הוא למעשה דמוי חרס ולכן הוא זול יותר.

יצויין כי במפעל טרקוטה באופקים מועסקים כ- 30 עובדים באופן ישיר ועוד עשרות באופן עקיף. בין הלקוחות העיקריים של החברה, נמנות חברות הבניה הגדולות, גופים מוסדיים כגון בתי חולים, קניונים ולקוחות פרטיים.