הרשויות הצרפתיות אטמו במהלך הלילה את כל הדוכנים הישראליים בסלון האווירי לה בורז׳ה בדיקטים ובמחיצות, אשר מונעים את הגישה לכל מבקרי המתחם ומסתירים את התצוגות של המערכות הישראליות.
נשיא התאחדות התעשיינים, ד״ר רון תומר, הגיב בזעם על כיסוי הביתן הישראלי בתערוכת הסלון האוויר בפריז - כיסוי שחור כשהלוגו של החברות הישראליות מתנוסס מעלה. לדברי ד״ר תומר, הדבר אירע על-אף שהתקיימו שיחות ותיאומים מראש שמהם הבינה ישראל שממשלת צרפת תאפשר תצוגה במקום, וראייה לכך - החברות הקימו דוכנים ושלחו עובדים. ״אנו מופתעים מסגירת הדוכנים ללא התראה מקוממת. מדובר בהשפלה ציבורית שמזכירה נשכחות כגון משפט דרייפוס ונראה שנעשתה במחשכים כדי לא לתת לנו שהות לטפל בזה״, הוסיף נשיא התאחדות התעשיינים. התעשיות הביטחוניות משווקות מוצרים בטכנולוגיה הגבוהה ביותר ומבוקשות בכל העולם וגם טריק השפלה זול כזה לא יעצור את הביקושים מהם״.
נזכיר כי הבוקר ייפתח הסלון האווירי ה-55 בפריז, וזאת לאחר התכתשויות משפטיות בשנתיים האחרונות, בהן ניסתה ממשלת צרפת למנוע את פתיחת הדוכנים הישראליים בירידים הביטחוניים השונים. בין המציגות השנה: התעשייה האווירית, אלביט מערכות ורפא״ל שהתכוונה להציג את מערכת הלייזר החדשנית ליירוט רקטות.