יו"ר מועצת המובילים והמסיעים גבי בן הרוש מבקש להיפגש עם שר האוצר משה כחלון בשל המחסור החמור בנהגים של ענף ההובלה.
ממכתב ששלח לאחרונה בן הרוש לכחלון עולה שהגיל הממוצע של נהגים כיום עומד על 55, כש-2,200 נהגים בממוצע בשנה פורשים לפנסיה, לעומת כ-850 נהגים בשנה מוציאים רישיונות, אך לא כולם הופכים זאת למקצוע. כך, לדברי בן הרוש, קיים גירעון של 1,200 נהגים בשנה.
בארץ, טוען בן הרוש, המצב הביטחוני אינו מאפשר יבוא של נהגים, בשונה מהמתרחש בעולם, שבו, למשל באיטליה מגייסים נהגים מרומניה ובארצות הברית מגייסים נהגים ממקסיקו.
בנוסף, כותב בן הרוש לכחלון כי חשוב להבין שכל ההשקעות בתשתיות ובפיתוח הנמלים עלולות לרדת לטמיון עקב המחסור בכוח אדם להפעלת כל השרשרת הלוגיסטית ובמענה למשק ולצה"ל.
כתב בן הרוש: "על מנת להתגבר על בעיית המחסור, חברו מועצת המובילים ואגד הסיעים לסוכנות היהודית במטרה להביא משפחות עולים מאוקראינה ומרוסיה כעולים חדשים ולספק להם סל קליטה מורחב, שכולל גם שדרוג רישיון הנהיגה שלהם בהתאם לדרישות נהיגה ברכב כבד ומציאת מקום עבודה עם שכר הוגן".
בן הרוש ממשיך ומציין כי לאחר מבצע "צוק איתן", גם בצה"ל נפל האסימון עם מחסור של אלפי נהגים, שהורגש חזק במהלך המבצע. לכן, כתב, בימים אלה חברה המועצה לחיל לוגיסטיקה במטרה משותפת להביא נהגים צעירים ואיכותיים לענף ההובלה.
אולם לדבריו, המחסומים שעומדים בפני הוצאת מהלך כזה לפועל הם: עלות הביטוח לנהג רכב כבד בין גיל 21 לגיל 24 יקר פי כמה מביטוח לנהג ותיק, ובנוסף עלות ההשתתפות העצמית במקרה של תאונה הינה גבוהה מאוד. לפיכך, חלק גדול מחברות ההובלה נמנע מלהעסיק נהגים אלה וכך חיילים ששימשו נהגי רכב כבד בצבא וצברו ניסיון מתחילים בלית בררה לעבוד בתחומים אחרים לאחר השחרור ואינם חוזרים; דבר נוסף הוא שמקצוע הנהיגה איננו מוגדר כמקצוע מועדף לחיילים משוחררים והם אינם זוכים לקבלת מענק שימשוך אותם לתחום.
בן הרוש ביקש להיפגש עם שר האוצר על מנת לנסות ולמצוא מענה לסוגיות.