התאחדות התעשיינים הצטרפה כצד לעתירה בנושא הסכסוך בנמלים

ההתאחדות מבקשת מבית הדין לעבודה למנוע את השבתת הנמלים לאור חוסר יכולת הוועדים והמדינה להגיע להסכמות. בעתירה נטען ששביתה בת שבוע בנמלים תגרום לנזקים בסך 340 מיליון שקל, שתלך ותחריף ככל שהשביתה תתמשך


00:00 ,03.09.2013 מאת: מערכת פורט2פורט

התאחדות התעשיינים הגישה היום בבוקר (ג') לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים בקשת הצטרפות לסכסוך הקיבוצי של הנמלים, לאור המבוי הסתום בין הצדדים והסכנה המיידית לשביתה כללית במפעלים. סגן נשיאת בית הדין הארצי לעבודה, השופט יגאל פליטמן, קיבל את הבקשה.

יצוין כי היום אחר הצהרים קבע השופט פליטמן דיון נוסף בין ראשי ועדי העובדים בנמלים לבין נציגי משרדי האוצר והתחבורה, לאחר שבדיון שנערך ביום חמישי שעבר הודיעו הצדדים לבית הדין על חוסר יכולתם להגיע להסכמות בנוגע לתוכנית הפיתוח בנמלים.

לבקשה שהוגשה צורף דוח נזק שערך אגף הכלכלה בהתאחדות התעשיינים, שמצא כי ההפסד הישיר למגזר העסקי בעקבות שביתה של שבוע, נאמד בכ-340 מיליון שקל במונחי פדיון, כאשר הנזק הולך וגובר ככל שהשביתה מתמשכת. כך, כבר ביום הרביעי לשביתה, צפוי הנזק הכספי היומי להגיע לכ-70 מיליון שקל.

בבקשה שהוגשה לבית הדין על ידי היועץ המשפטי של ההתאחדות, עו"ד עופר יוחננוף, נכתב כי: "שירותי נמלי הים מהווים חלק בלתי נפרד מכושר התחרות, האמינות והמוניטין של הכלכלה הישראלית. בנסיבות אלה, שביתה כללית של עובדי הנמלים תשבש בהדרגה גם את פעילות הכלכלית במדינה, תגרום לנזקים כבדים ביותר, חלקם בלתי הפיכים, לחברי המבקשת (התאחדות התעשיינים), במיוחד לנוכח תלותן המוחלטת בשירותי הנמלים".

כמו כן, בבקשה נכתב כי ככל שהשביתה תימשך, ילכו הנזקים ויתעצמו. בין השאר, בהיעדר חומרי גלם, מפעלים ייאלצו להשבית קווי ייצור, תהיה פגיעה באספקת התרופות לישראל, הסכמים וחוזים קיימים של מפעלים ישראלים עם חברות בחו"ל ייפגעו ולא יקוימו כמתוכנן, דבר שיוביל לפגיעה קשה במוניטין של המפעלים מול שותפיהם לעסקים במדינות זרות ועוד. כמו כן, בבקשה נטען כי קיימת סכנה שמטעני יבוא יפורקו בנמלים זרים ומפעלים ייאלצו לשלם על אכסון הסחורה בנמלים בחו"ל.