נמל דמיאטה: חזרה לשגרה לאחר הסרת המצור

לאחר 11 ימי שיבושים פתח נמל דמיאטה את שעריו. הנזקים בעקבות השבתת הנמל נאמדים ב- 8.8 מיליון דולר ביום


00:00 ,20.11.2011 מאת: מערכת פורט2פורט

לאחר 11 ימים של שיבושים קשים פתח ביום שישי נמל דמיאטה המצרי את שעריו בתקווה לחזרה לפעילות סדירה. 200 משאיות עמוסות במכולות ובסחורה נראו עוזבות את הנמל לאחר השלמת פריקת האוניות אשר המתינו בתחומי הנמל ומחוצה לו.

כן החלו מטענים להיכנס לנמל לקראת פריקה ותושבי האזור לא מנעו את מעבר המשאיות בכבישים המובילים לנמל. כל עובדי הטעינה והפריקה הוזעקו לנמל על מנת לעבוד במשמרות מלאות להקלת העומס שנוצר.

בין היתר עובדים במרץ על פריקת 18 אוניות אשר המתינו ברציפים ולאפשר כניסת 21 אוניות אשר המתינו מחוץ לנמל וכן פריקת 69,000 טון חיטה מאוניות הממתינות ברציף.

הסרת המצור היבשתי על נמל דמיאטה הושגה לאחר משא ומתן בין המפגינים לנציגי המפעל המזהם בסביבה על ביצוע תסקיר של חברה זרה על הסכנות הסביבתיות של המפעל.

במצרים נאמדו הנזקים בעקבות השבתת הנמל ב- 53 מיליון לירות מצריות (8.8 מיליון דולר)ביום, מתוכם 9 מיליון לירות (1.5 מיליון דולר) הפסדים לרשות הנמל, ו- 7 מיליון לירות (1.16 מיליון דולר) לחברת ניטול המכולות.

ראש רשות נמל דמיאטה הגנרל ימיה אבראהים פליפל, הזהיר מהשלכות הרות אסון של המשך סגירת הנמל בכלל זה הכנסתו בהגדרת "נמל מסוכן" דבר אשר יביא להסטת אוניות ממנו.