שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת, היה בין פותחי הכנס, שהתקיים במכללת קיי בבאר שבע, ונציגי משרד הכלכלה השתתפו במושב כלכלי שכלל מספר פאנלים במסגרת הכנס, אותם הנחתה ראש מערך אסטרטגיה, כלכלה וחדשנות במשרד, מיכל פינק. פינק ציינה כי ״אנו נמצאים במאמץ לאומי שתכליתו להצמיח את הכלכלה הישראלית בכלל ואת אזורי הלחימה בפרט משיקום אל עבר האצה כלכלית וצמיחה. המשרד פועל לחיזור ההון האנושי, הטמעת טכנולוגיות והעלאת פריון, משיכת השקעות וחיזוק מנועי צמיחה מקומיים ואזוריים. במאמץ כולל עם המגזר העסקי והשותפים בשטח אנו פועלים לקידום המגזר העסקי והכלכלה״.
בפאנל בנושא שיקום וחזרה לשגרה, השתתפו נעמי הימיין רייש, מנהלת הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, עינת זינגר דן, מנהלת מינהלת המעסיקים, הפועלת בשיתוף פעולה בין משרד הכלכלה ונשיאות המגזר העסקי, ויורם אזולאי, מנכ״ל אשכול גליל מזרחי. בפאנל ציינו המשתתפים את הצרכים העולים מן השטח, הן מבחינת העסקים הקטנים והרשויות, והן מבחינת המעסיקים.
הנציגים דיברו גם על הצעדים שיינקטו בעתיד, על מנת לתמוך בצמיחה של המשק הישראלי בכלל ואזורי הלחימה לשעבר בפרט. עינת זינגר דן ציינה את מערכת המאיה - ״ווייז לתעסוקה״ שתחבר בצורה חכמה ומדויקת בין צרכי המעסיקים לעובדים מתאימים, ותאפשר לדעת טוב יותר, מה הם בדיוק צרכיו של שוק התעסוקה. יורם אזולאי את הצורך על הצורך לחבר בין גופי ממשלה, תעשייה אקדמיה ושלטון מקומי, על מנת ליצור סינרגיה וצמיחה. נעמי הימיין רייש הציגה את פעילות הסוכנות לעסקים קטנים מאז החלה מלחמת ״חרבות ברזל״, וכן חלק מתכניות ההמשך.
בפאנל ״מענים מהשטח והממשלה״ הציגה שירן עדי קלר, מנהלת מיזם “reign up” בנגב המערבי, את מטרות המיזם בנושאי תעסוקה ומשיכת השקעות. סיוון סיגטי, סגנית מנהל רשות ההשקעות הציגה את המסלולים שמפעילה הרשות להשקעות, בדגש על סיוע לצפון ולדרום, כמו מענקים למיכון בתי אריזה, הקמת תשתיות למיזמי הייטק, הגדלת שיעור המענקים והקדמתם ועוד.
בשיח בנושא האצה וצמיחה, השתתפו שלמה לוי, מנהל מינהלת הצמיחה, שחף מרודי, מנהל ״אגרונגב״ וקופטאן חלבי, יו״ר העמותה לחייל הדרוזי, ומייסד מרכז חדשנות במגזר הדרוזי.
חלקו של משרד הכלכלה והתעשייה בכנס הסתיים בהרצאתה של סיני גוהר ברק, מנהלת קלאסטר דזרטק הפועל בחסות מינהלת הצמיחה וקרן מיראז׳. גוהר ברק תיארה את פעילות הקלאסטר, המתמקדת בהתמודדות העולמית עם תופעת המידבור ושינויי אקלים. ישראל מהווה מרכז ידע ברמה עולמית בתחומים אלה, שההשקעה בהם הולכת וגדלה. גוהר ברק ציינה כי מכל דולר שמושקע בישראל בשנים האחרונות, יותר מעשרה אחוזים מנותב לחברות העוסקות בתחומים אלה