11 מיגוניות הוצבו בשבועיים האחרונים במפעלים ועסקים הנמצאים בטווח של 5–0 ק״מ מגבול לבנון, בין היתר, בקרית שמונה, שניר, עמיר, שלומי, דן ועוד. המיזם מתבצע בשיתוף פעולה בין הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה ופיקוד העורף, והוא יועד לסייע למפעלים חיוניים בטווח 0-5 ק״מ מגבול לבנון. שר הכלכלה והתעשייה ניר ברקת, הנחה אמש להרחיב את הסיוע למפעלים עד טווח של 9 ק״מ.
שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת: ״מיגון המפעלים בצפון הוא חלק מהמחויבות שלנו להבטיח את הביטחון התפקודי של התעשייה הישראלית גם בתקופות משבר ובמענה מהיר ככלל הניתן. עלינו לוודא שהעובדות והעובדים יוכלו להמשיך לייצר ולספק עבודה וביטחון לתושבי האזור, גם אל מול האתגרים הביטחוניים הקשים״.
אל המפעלים שנמצאו זכאים למימון מיגונית, מגיעים טרם הצבתה מהנדסי פיקוד העורף יחד עם פרויקטור משרד הכלכלה לאזור הצפון, תא״ל במיל׳ פיני לוי, על מנת לבדוק את השטח ולקבוע כיצד והיכן יונחו המיגוניות.
בחודשים האחרונים מגיע צוות הסיוע של משרד הכלכלה והתעשייה, בראשותו של תא״ל במיל׳ לוי לאזור הצפון הסמוך לגבול לבנון, לשיח ומפגשי עבודה עם מפעלים ורשויות באזור המגע בגבול. בסיורים אלה מוצגים הקשיים הרבים והאתגרים המשמעותיים ביותר איתם מתמודד האזור מאז תחילת מלחמת ׳חרבות ברזל׳.
צוות הסיוע של המשרד הוקם על מנת לרכז מאמץ בסיוע, ארגון ומתן מענה לצרכים העולים מהעסקים והתעשייה באזור הצפון, והוא כולל נציגים מאגפי המשרד השונים ויחידות הסמך שלו. כמו כן, פועל הצוות מול גופים ממשלתיים ורשויות המקומיות וגורמים נוספים הנמצאים בשטח, על מנת לספק מענים מהירים לחלק מהסוגיות שעולות, ביניהן, מחסור כללי בעובדים, קשיי הגעה לעבודה של עובדים קיימים וכן פגיעה כלכלית משמעותית לאור ירידה בפעילות.