מבצע השבת הישראלים ״כנפי הארי״ נכנס לשלביו המתקדמים: במהלך הלילה והבוקר (יום ב') נחתו בישראל שתי טיסות נוספות מאיחוד האמירויות, ועליהן 604 נוסעים. במקביל, הושלמה טיסה נוספת מדובאי לאתונה ובה 121 נוסעים, שהמשיכו בדרכם לישראל בטיסות המשך.
על רקע השלמת הבאת מרבית הישראלים ששהו באיחוד האמירויות, מודיעה ועדת ההיגוי על שינוי בפריסת הנתיבים. בשל ירידה משמעותית בביקוש בקו דובאי-אתונה, הוחלט על הפסקת הטיסות בנתיב זה. המשאבים התעופתיים ינותבו כעת למסלולים וליעדים אחרים בהם עדיין קיים ביקוש גבוה להשבת ישראלים ארצה.
נכון לשעה זו, המטוס שהגיע לישראל עושה את דרכו חזרה לדובאי לצורך סבב נוסף. הטיסה הבאה בקו זה מתוכננת לצאת במהלך יום שלישי, בכפוף להשלמת ההיערכות המבצעית ואישורי הביטחון הנדרשים.
על פי הערכות גורמי התיאום במשרד התחבורה וברשות שדות התעופה, נדרשים עוד מספר סבבים בודדים להשלמת המשימה. המבצע צפוי להסתיים בימים הקרובים, לאחר שהושבו לישראל אלפי נוסעים מאז תחילת הלחימה.
עבור חברות התעופה הישראליות, ניהול המבצע דרש גמישות תפעולית גבוהה (Slot Management) ושינוי מהיר בלוחות הזמנים. סגירת נתיב אתונה-דובאי מעידה על הגעה ל"מיצוי ביקוש" ביעד זה, מה שמאפשר לחברות להפנות את צי המטוסים חזרה לפעילות בנתיבים סדירים או למשימות לוגיסטיות אחרות. המבצע מדגיש את החשיבות של רציפות תעופתית ישראלית ככלי אסטרטגי לשמירה על הקשר האווירי של ישראל עם העולם בעתות חירום.
