על פי דיווחים, שתי אניות סוחר נפגעו מפגיעת טילים רוסיים ביום שישי האחרון (25 בפברואר) כאשר היו בדרכן אל/ מ נמל אודסה. מדובר באניית מטען כללי הנושאת דלג פנמה, NAMURA QUEEN, וכן במכלית MILLENNIUM SPIRIT נושאת דגל מולדובה.
על פי דיווחים נוספים גם אניית סוחר המפליגה תחת דלג טורקי נפגעה מטיל רוסי כאשר ניסתה להתקרב לנמל אודיסה, וכן אניית סוחר בבעלות חברת CARGILL אשר היתה בדרכה לעזוב את נמל אודיסה. האנייה, שנפגעה מהטיל, שינתה את מסלולה והיא בדרכה לנמל ברומניה על מנת לטפל בנזק שנגרם לה. לכל אנשי הצוות שלום.
נזכיר כי חברת Cargill שמושבה במינסוטה, ארה״ב הינה אחת מחברות החקלאות הגדולות בעולם ונחשבת לאחת מסוחרות המצרכים הגדולה בעולם ובעל תפקיד מרכזי בשרשרת אספקת המזון העולמית.
בנמל אודיסה נמצאות כעת בעיקר גוררות, אניות מטען כללי ואניית מכולות אחת של חברת MSC העונה לשם Joseph Schulte.